Karácsony leszedeti a náci plakátokat

0
1113
Forrás: 444.hu

A főpolgármester leszedeti a fővárosban feltűnt antiszemita, az Index két újságíróját célkeresztbe helyező plakátokat. Az akcióban összedolgozik a szélsőjobb és a kormánymédia.

A mi Budapestünkön ilyen egyszerűen nincs! Nem adunk teret a gyűlöletnek! Arra kérlek, hogy írd meg itt kommentben vagy üzenetben, hogy hol láttál ilyet és holnap az összes ilyen borzalmat leszedetem! – írta a Facebookon Karácsony Gergely. A hétvégén jelentek meg az Index újságíróival szembeni náci plakátok.

Ismerős arcok

Miklósi Gábort és Dezső Andrást vették-helyezték célkeresztbe ismeretlenek a neonáci plakátokkal. Azután, hogy az új Puskás-stadion avatásáról szóló tudósításban Miklósi „bevallotta”, hogy nem állt fel a szélsőjobb köreiben amolyan himnuszként számon tartott Nélküled felhangzásakor. Ez a magyar kormány által agyontámogatott szlovákiai dunaszerdahelyi DAC csapatdala az úgynevezett nemzeti rock talán legismertebb zenekarától, az Ismerős Arcoktól. Dezső pedig videómontázst készített a szám egy koncertfelvételéből és menekültekről készült képekről.

Ezután a kormánymédia és a Mi Hazánk neonáci párt egymással párhuzamosan indított támadást az Index és munkatársa ellen. A Jobbikot otthagyó Toroczkai László-Novák Előd-Dúró Dóra-féle Mi Hazánk feljelentést tett közösség elleni uszítás miatt, a kormánymédia pedig „magyargyűlölő” és egyéb jelzőkkel (idegen, akihez nincs közünk) telezsúfolt interjúkban és beszélgető műsorokban ment neki az indexeseknek. Ezek egyik vezérmondata az „egy vérből vagyunk”.

Vissza a náci Németországba?

A szlovák labdarúgó világba tartozó csapat „nem hivatalos himnuszának” behozatala nem volt a legokosabb döntés. Sokkal rosszabb a dalszöveg, beleértve a „közös vérre” való hivatkozásokat is, mint amelyek a magyarok vénájában áramlanak. Ez nem csak ostobaság, hanem veszélyes koncepció is, amely visszatér a szélsőjobboldali rendszerekhez, mint például a náci Németország – írja a Balogh S. Éva, a Yale Egyetem nyugalmazott tanára által jegyzett Hungarian Spectrum.

Ezt követték a plakátok, amelyek a „Mi is a határon túlról jöttünk” szöveget tartalmazzák. A budapesti izraeli nagykövetség tiltakozott: „Szigorúan elítéljük a plakátot, amin antiszemita és Izrael-ellenes szimbólum és inszinuáció látható. Nincs helye a rasszizmusnak, a felbujtásnak és a gyűlöletnek a párbeszédben. Biztosak vagyunk abban, hogy a magyar hatóságok el fogják tüntetni ezeket a plakátokat.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .