Bűnös a brüsszeli merénylő, aki négy embert ölt meg a Zsidó múzeum előtt

0
41
youtube

90 másodperc alatt végzett egy zsidó házaspárral és két múzeumi alkalmazottal a 33 éves Mehdi Nemmouche. A 33 éves arab férfi francia állampolgár. Szíriában dzsihád harcosként szolgált. Majd Európába visszatérve végrehajtotta a merényletet az Európai Unió fővárosában.

A bíróság hosszas tárgyalás után bűnösnek mondta ki Mehdi Nemmouche-t. A büntetést később hirdetik ki, de minden bizonnyal 30 éves börtönbüntetésre ítélik majd. Mehdi Nemmouche nem ismerte el a bűnösségét. Arra hivatkozott, hogy beleesett az izraeli titkosszolgálat, a Moszad csapdájába. A védekezést a bíróság nem fogadta el.
Mehdi Nemmouche az első olyan európai dzsihád harcos, aki a Közel Keletről hazatérve hajtott végre merényletet. Sok európai államban nagy az aggodalom amiatt, hogyha csoportosan hazatérnek az Iszlám állam dzsihád harcosai Európába, akkor ezzel megnő a terrorakciók valószínűsége. Németországban a kormánypártok olyan törvényjavaslatot készítenek elő, mely megfosztaná német állampolgárságuktól azokat, akik az Iszlám állam lobogója alatt harcoltak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..