Bentleyvel a szerb elnök autójába

0
616
Forrás: Tanjug

Kisebb balesetet okozott három férfi, amikor egy kölcsönkért autóval belehajtottak az Aleksandar Vučić szerb elnököt szállító hivatali járműbe, és ezzel feltartóztatták a három járműből álló konvoj haladását – számolt be róla nem hivatalos információkra hivatkozva a Politika című belgrádi napilap vasárnap.

Az információk szerint a baleset szombat reggel Belgrádban történt, a balesetet okozó három férfit a köztársasági elnök biztonságának veszélyeztetése miatt őrizetbe vették.

A Politikának nyilatkozó, neve elhallgatását kérő informátor szerint

az ütközést okozó férfiak egy szórakozóhely biztonsági őrei, akik az egyik vendég – egy ismert szerb labdarúgó – Bentley típusú, spanyol rendszámot viselő autóját kérték kölcsön.

A focista Ivica Dragutinović a Sevilla csapatában játszott.

Amikor reggel a jármű sebességét, illetve sodródását próbálták ki, vagyis drifteltek, véletlenül nekicsapódtak az elnököt szállító konvoj Aleksandar Vučićot szállító autójának. A férfiakat az elnök testőrei azonnal elfogták, a vizsgálatok során pedig egyikük vérében kokaint találtak.

A szerb belügyminiszter szerint az elfogottak nem szándékosan okoztak balesetet, és nem is az elnök megtámadása volt a céljuk. A férfiakat hétfőn hallgatja meg a belgrádi ügyészség, és ha bűnösnek találják őket a köztársasági elnök veszélyeztetése miatt, akkor egytől nyolc évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetők.

A balesetben senki nem sérült meg.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .