Az USA terrorelhárítása egy új szeptember 11-re fenyeget

0
818
A kép illusztráció. Forrás: Wikimedia

Az iszlamista terroristák új látványos akciókra készülnek a nyugati világban, hogy ezzel ellensúlyozzák azt a stratégiai vereséget, melyet az Iszlám Állam (ISIS) szenvedett el Irakban és Szíriában.

Legalábbis erről beszélt az Egyesült Államok londoni nagykövetségén Trump belbiztonsági minisztere. Elaine Duke assszony elmondta:

jelenleg az iszlamista szervezetek kisebb merényletekkel motiválják a dzsihád harcosokat, de valójában drámai akciókra készülnek.

A különböző késeléses merényletek vagy az, hogy furgonnal belegázolnak a járókelők tömegébe, ez mind egy egyeztetett stratégia részét képzik. Céljuk a figyelemelterelés, miközben nagyszabású akciók vannak készülőben.

Az Egyesült Államok belügyminiszter szerint a terroristák újra repülőgépeket akarnak eltéríteni és velük látványos akciókat végrehajtani olyan szimbolikus célpontok ellen, amelyek Washingtonban, New Yorkban vagy Londonban találhatóak. Nemrég a brit terrorelhárítás, az MI 5, főnöke jelentette ki, hogy korábban még soha ilyen nagy iszlamista terrorveszély nem fenyegette Nagy Britanniát.

“34 éve vagyok a szolgálat tagja, de ilyen nagy még sohasem volt az esély egy nagyszabású terrorakcióra!”-

hangsúlyozta Andrew Parker, a brit terrorelhárítás, az MI 5 főnöke.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .