Az Universiadén sem indulnak az orosz atléták

0
88

Távol maradnak az orosz atléták az idei nyári Universiadétól, vagyis az egyetemisták és főiskolások “olimpiájától”, mert az orosz doppingbotrány miatt semleges zászló alatt kellene versenyezniük.

Az idei Universiadét augusztus 19. és 30. között rendezik Tajvanon. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) az orosz versenyzőknek semleges zászló használatát írta elő, ahogy a londoni atlétikai vb-n is.

Az IAAF a múlt héten úgy szavazott, hogy változatlanul fenntartja orosz tagszövetsége felfüggesztését, amelyet 2015 novemberében azért rendelt el, mert a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vizsgálata során azt állapította meg:

Oroszországban szisztematikus doppingolás zajlott, állami támogatással.

Ugyanakkor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem tiltotta meg az orosz zászló használatát a július végi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, ahol hivatalos orosz színekben indulhattak az érintett atléták, miután erről az Európai Olimpiai Bizottság és az IAAF megállapodást kötött.

MTI/FüHü

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..