Amnesty International: semmi sem igaz belőle

0
682

„A magyar kormány jobban tenné, ha a valódi problémákkal – például az egészségügy nyomorúságos helyzetével, a szegénységgel és a jogsértésekkel – foglalkozna ahelyett, hogy hazugságokat terjeszt rólunk, és egy nem létező ellenséggel árnyékbokszol.”

Az Amnesty International közleménye:

Ma nyilvánosságra került a kormány legújabb magyar állampolgároknak kiküldendő kérdőíve a „Nemzeti Konzultáció a Soros-tervről”. Az összesen hét „kérdést” tartalmazó ív ötödik pontjában a Magyar Helsinki Bizottság mellett az Amnesty International is név szerint kerül megemlítésre.

Szervezetünket azzal vádolja a kormány, hogy többször is követeltük Ahmed H. – a terrorcselekmény elkövetéséért első fokon 10 évet kapott szíriai származású Cipruson élő férfinak – szabadon bocsátását,

aki kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre. A valóság ezzel szemben az, hogy az Amnesty International a kezdetektől fogva a terrorcselekményt tényállásának alkalmazását vitatja, azt megalapozatlannak és abszurdnak tartjuk, mert szerintünk az eljárás során megismert bizonyítékok nem támasztják alá a vádat, a számos Ahmed H. védelmében benyújtott bizonyítékot pedig nem értékelte a bíróság. Igazunkat támasztja alá, hogy júniusban a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla új eljárásra kötelezte a Szegedi Törvényszéket, mert az nem vizsgálta és értékelte megfelelően a bizonyítékokat. A kérdőív azon állítása, hogy az Amnesty kártérítést akarna fizettetni a magyar állammal pedig egyszerűen egy nevetséges hazugság, amit a júniusi tárgyalás után kezdett el Budai Gyula képviselő terjeszteni a sajtóban.

„Abszurd és egészen elképesztő, ami történik.”

– mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója. „A Nemzeti Konzultáció is jól illeszkedik a magyar kormány független civil szervezeteket lejárató kampányába, amelynek a célja, hogy megbélyegezze a civileket és hiteltelenítse a munkájukat. Az Amnesty International Magyarország egy közhasznú egyesület, hat munkavállaló és több száz magyar magánszemély tag és támogató szervezete, amely jogszerű célokért dolgozik több mint 27 éve Magyarországon.”

„Büszkék vagyunk a munkánkra, és a továbbiakban is folytatni fogjuk az emberi jogok képviseletét itthon.

A magyar kormány pedig jobban tenné, ha a valódi problémákkal – például az egészségügy nyomorúságos helyzetével, a szegénységgel és a jogsértésekkel – foglalkozna ahelyett, hogy hazugságokat terjeszt rólunk, és egy nem létező ellenséggel árnyékbokszol.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .