A koronavírus vakcina biztonságos és 95% -ban hatékony

0
908
BioNtech

A Pfizer gyógyszergyártó szerdán közölte, hogy koronavírus elleni vakcinája 95 százalékos hatékonysággal rendelkezik, és nincsenek súlyos mellékhatásai – a késői stádiumú vakcinakísérlet teljes eredményeinek első sorozata, amikor a Covid-19 esetek az egész világon az egekbe szöknek.

Az adatok azt mutatták, hogy az oltás egyaránt megakadályozta a Covid-19 enyhe és súlyos formáit – közölte a cég. 94 százalékban volt hatásos az idősebb felnőtteknél, akik kiszolgáltatottabbak a súlyos Covid-19 kialakulása szempontjából, és akik nem reagálnak erősen bizonyos típusú oltásokra.

A vakcinát a BioNTech partnerrel kifejlesztő Pfizer szerint a vállalatok azt tervezik, hogy „napokon belül” sürgősségi engedélyért fordulnak az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalhoz, és minden remény megvan arra, hogy a vakcina hamarosan forgalomba kerülhessen.

A vizsgálati eredmények – kevesebb mint egy évvel azután, hogy a kutatók elkezdték megvalósítani az oltóanyagot – felülírták az összes  eddigi sebességrekordot egy oltóanyag kifejlesztéséhez, amely folyamat általában évekig tart.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .