57 millió dolláros luxuslakás New York új felhőkarcolójában

0
1294
Pinterest

A Steinway épület oly karcsú , hogy egyetlenegy lakás kap helyet minden emeleten. Ennek megfelelően a legolcsóbb lakás 8,75 millió dollár, a legdrágább 57 millió.

Az újságíróknak egyelőre csak egy 28,5 millió dolláros luxus apartmant mutattak be, mert ez az első, amelyik elkészült. Az év végéig tervezik befejezni New York legkarcsúbb felhőkarcolóját, ahonnan a kilátás a Central Parkra nyílik.

A Steinway torony magassága a 24 szerese a szélességének, ezért nemcsak New York, de az egész világ legkarcsúbb felhőkarcolójának számít. 91 emeletes és ez ugyanannyi lakást jelent, mert a tervezők filozófiája szerint minden lakónak exkluzív lift hozzáférés dukál.

A karcsú felhőkarcoló a Steinway Hall fölé magasodik. 1925-ben itt nyílt meg a világhírű zongorakészítő cég központja. A tervezők ügyeltek arra, hogy eredeti állapotában restaurálják a híres épületet, ahol korábban világhírű zongoristák játszottak a Steinway zongorákon.

A milliárdos felhőkarcoló sor

A Central Park mellett nem ez az egyetlen felhőkarcoló, mely elkészül az év végéig. A Central Park Tower a világ legmagasabb felhőkarcolója, melyben laknak is. Aztán ott a Central Park South, mely tavaly rekordokat döntögetett az árak terén. Ken Griffin, a Wall Street egyik kockázati alap sztárja csekély 238 millió dollárért vásárolt itt magának egy kis helyet New York legdrágább környékén. A leleményes üzletember már tavaly bevásárolt, és bár a koronavírus járvány a New York-i ingatlanárakat is megtépázta kissé, töretlenül bízik a jövőben: ahogy a tőzsdei árfolyamok úgy az ingatlan árak is felfelé mennek New Yorkban, ahol idén három felhőkarcolóba költözhetnek be dollár milliomos vagy épp milliárdos gazdáik a luxuslakásokba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .