28 évesen meghalt a világ egyik legnépszerűbb DJ-je

0
1113
Forrás: Wikimedia Commons

A svéd Avicii Ománban halt meg, egyelőre nem tudni, miért.

A Tim Bergling néven született DJ szóvivője jelentette be, hogy Aviciit holtan találták Omán fővárosában, Maszkatban. „A hír lesújtotta a családot, ezért mindenkit arra kérünk, tisztelje a magánéletüket ezekben a nehéz órákban” – írta közleményében, amelyben az is szerepelt, hogy nem adnak több információt.

Avicii a komoly tradíciókkal rendelkező svéd elektronikus zenei iskola képviselője volt, már tinédzserként fellépett, 2007-ben pedig kiadta első albumát.

A Variety szerint ő volt

minden idők egyik legnépszerűbb és legsikeresebb elektronikus zenésze.

Kétszer (a Levels, majd a David Guettával közös Sunshine című számáért) jelölték Grammy-díjra, elnyerte a Billboard és az MTV Europe több díját. 2013-ban az egyik legnagyobb slágere, a Wake Me Up a 4. helyre került a Billboard slágerlistáján.

Rendszeresen szerepelt a Forbes magazin által összeállított, az öt legjobban fizetett DJ-t felsoroló listán, és ő volt az első DJ, aki a New York-i Radio City Music Hallban rendezett show headlinere lehetett.

2012-ben a Balaton Soundon, 2015-ben a Sziget Fesztiválon is fellépett.

Aviciinek korábban akut hasnyálmirigy-gyulladása volt, amelyet részben a túlzott alkoholfogyasztás okozott. 2014-ben eltávolították az epehólyagját és a vakbelét, sok fellépését lemondta, hogy meggyógyuljon. 2016-ban részben vissza is vonult: turnékat ezután már nem vállalt, de stúdióban továbbra is készített zenét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .