Intézkedés közben robbantottak egy esztergomi családi háznál

0
812
Facebook

Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt egy robbantásban Esztergom külterületén szerdán. A csatorna esti híradójában elhangzott, a helyszínen rendőrségi akció zajlik, a robbantás helyszínét a rendőrség hermetikusan lezárta, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjének ígérete szerint hamarosan hivatalos közleményt adnak ki.

Egy zavart férfi a délelőtti órákban kezdett robbantással fenyegetőzni és egész nap folytatta azt. Ilyenkor a TEK-et riasztják a hivatalos protokoll szerint, a terrorelhárítók ki is szálltak a helyszínre.

Egy  túsztárgyaló próbálta meggyőzni a férfit, hogy hagyjon fel a szándékával, ám nem járt sikerrel. Vélhetően egy vagy több gázpalackot robbantott fel azt követően, hogy a szobát fellocsolta benzinnel. A ház lényegében megsemmisült, akkora volt a detonáció ereje.

A Népszava úgy értesült, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik munkatársa volt az áldozat. Az elkövető egy körözött bűnöző is meghalt. Információink szerint a Honvédkórházba nyolc TEK-es sérültet szállítottak.

Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben: hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt.

Az éjszaka folyamán kiadott közlemény szerint a TEK és a hivatalos szervek az előírásoknak megfelelően látták el feladatukat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .