Vannak ellenzékiek, akik úgy viselkednek, mint egy fideszes troll

0
1770
ellenzéki troll

Egy volt kollégám naponta írogat ellenzéki politikai pártokat és politikusokat bíráló vagy egyszerűen csak anyázó megjegyzéseket a Facebookra, van, hogy többet is. A Fideszről meg szinte soha nem ír. Sokan követik és kommentelik a bejegyzéseit.

Ez csak azért meglepő, mert tudom róla, hogy nem fideszes, hanem ellenzéki, és a követői, a kommentelők zöme is az. Csak éppen az a rögeszméjük, hogy gyakorlatilag az összes ellenzéki politikus vagy áruló, vagy gazember, vagy csak simán hülye, mert nem azt csinálja, amit szerintük kellene. Persze, tudjuk, hogy vannak ilyen ellenzéki politikusok is, na de mind legalább hülye lenne? És mindig, mindenben tévednek?

Van olyan pártvezető, konkrétan Gyurcsány, akit kifejezetten utál, a vele foglalkozó bejegyzései olyanok, mintha a Fletó-fóbiás Orbán Viktor írná őket, újabban már „Gyurcsánynét” szapulja. Természetesen minden ellenzéki politikus, Gyurcsány is bírálható ha valamit elront, én is tudnék rá példákat mondani, ám a fóbia már egészen más kategória.

A történet nem a volt kollégám miatt fontos, hanem azért, mert ezzel ő egyáltalán nincs egyedül. A potenciális ellenzéki szavazók egy el nem hanyagolható része így viselkedik, nem fogja fel, hogy ezzel akadályozza az ellenzék együttműködését (vagy felfogja, de ellenzi az együttműködést) és ezzel megnehezíti az újabb rendszerváltást, vagyis a NER leváltását, pedig ugye ő is ezt kívánja.

Nem vitás, hogy ez jól jön a mostani állampártnak, mai összeesküvés-elméletem szerint a valódi fideszes trollok adják is a lovat az ilyen ellenzékiek alá például álhírekkel és egyetértő kommentekkel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .