Gyerek kezébe olló

0
1444
gépkarabély gyerek kezébe...
Forrás: Kanizsa Újság

Nem való a mondás szerint. Mások szerint gépkarabély annál inkább. Jó lenne csinálni egy Viktorjugendet – mondta az egyik ideológus. Az elvetett mag lassan kisarjadzik. Nagykanizsán már gyerekek-lányok kezébe adnak fegyvert a kereszténység védelme jegyében.

„Nemcsak a XVI. században kellett harcolni a magyar hagyományok megtartásáért, hanem napjainkban is hasonló feladat vár a nemzetre. Most is veszély fenyegeti a keresztény európai kultúrát, és ezen belül annak egy nagyon fontos részét és elemét, a magyar identitást, a magyar kultúrát is. Abban az esetben, ha a saját eszközeinkkel nem teszünk meg mindent annak érdekében, hogy ez megmaradjon, akár el is vehetik tőlünk. Összekeverhetnek bennünket úgy, hogy egyes nemzetek a saját identitásukat, a saját örökségüket, saját hagyományaikat kezdhetik elhagyni és tulajdonképpen felszámolni”.

Ezt Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő mondta a IX. Thúry Portya hagyományőrző rendezvény fővédnökeként bő két hete Nagykanizsán. A képes beszámolót közlő helyi lap mindjárt címlapjára is tette, szájába adva, hogyan képzelik el a keresztény magyar haza védelmét.

A beöltöztetett fiúcska számára bizonyára jó kaland volt ez, talán nem is több ennél, és hamarosan elfelejti az egészet. (Az igazán csak szőrözés, hogy a modern gyakorló ruhához a 65-ös mintájú, tehát 54 évvel ezelőtti sapkát csapták a gyerkőc fejére.)

A gyerek mindjárt több fegyverrel is megismerkedhetett. A gépkarabély mellett páncéltörő gránátot is kezébe nyomtak.

Akinek azért szellemi fejlődésére is adnak.

De azért, biztos, ami biztos, felnőttek is ízelítőt kaphattak arról, milyen feladat várhat rájuk a végeken, ha jő az ellen, és már csak bennük bízhat a haza.

Tisztes háziasszonyok, kiérdemesült hadfik, mint aminő jól ismert fotókkal és híradófelvételekkel üzen a történelem éppen 74 évvel ezelőttről.

S akkor jussanak eszünkbe az évek óta amolyan ideológusszerepben tetszelgő G. Fodor Gábor szavai, amelyeket egy pártrendezvényen mondott egy-két éve, s amelynek hangfelvétele nemrégiben került ki a világhálóra. Arról, hogy

„jó lenne csinálni egy Viktorjugendet”.

Az a GFG óhajtja ezt, akitől azt is megtudhattuk négy éve, hogy a „polgári Magyarország” hívószava nem több politikai terméknél. Eszerint sokan „még ma is azt gondolják, hogy az 1998 és 2002 közötti Magyarország valóban polgári Magyarország volt. Ez óriási tévedés”.

Valakik a tűzzel játszanak, nem késsel, ollóval.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .