Tequila, ahogy a mexikóiak isszák

0
1426

Ha a tequila szóba kerül, akkor mindenkinek Mexikó jut eszébe. És persze képek jelennek meg a fejünkben, hogy hogyan is isszuk ezt az alkoholt. Lehet azonban, hogy eddig nem is úgy ittad a tequilát, ahogyan az szabályszerű lenne. A cikkben a tequiláról tudhatsz meg érdekes dolgokat és természetesen abba a titokba is beavatunk, hogy hogyan is kell helyesen inni a tequilát.

Mexikó, agavé és tequila

Manapság sokféle változatban készítenek tequilát. Nem csak Mexikóban, hanem a világon, sok helyen. Azonban az igazi, az eredeti tequila kizárólag agavéból készül és persze más hozzávalókból. Azonban egyes országokban nem csak cukrot, hanem más, olcsó összetevőket is használnak a tequila készítés során, ami persze, akár teljesen más ízvilágot is eredményezhet, ami jelentősen eltér az eredeti tequila ízétől.

Az öregség nem mindenkinek tesz rosszat

Az öregedéstől mindenki tart egy kicsit, hiszen félünk a ráncoktól és attól, hogy már soha nem leszünk olyan szépek, mint fiatalabb korunkban. A tequilának egyáltalán nincs félnivalója, hiszen minél később kerül ki a hordóból, annál ízletesebbé válik és annál karakteresebb, lágyabb lesz.

Még Mexikóban is isznak koktélt

A tequilából is készülhet remek koktél, amely grapefruit, lime és szóda keverékével készül, és nagyon ízletes.

A mezcal és a mexikóiak

Mexikóban nem csupán a tequila, hanem a mezcal is egy őshonos ital. Azonban míg a tequilát csak és kizárólag kék agavéból készítik, addig a mezcal készítéséhez többféle agavét is felhasználnak. A mezcalt önmagában fogyasztják Mexikóban és nagyon közkedvelt italnak számít annak ellenére, hogy erős füstös ízvilággal rendelkezik.

A tequila fogyasztása

Mexikóban nem igazán használnak lime-ot és sót a tequila fogyasztásához. A mexikóiak szerint a tequila titka abban rejlik, hogy különleges, hosszúkás pohárból szabad csak inni és az ital elfogyasztása is titkokat rejt.  Azaz minél lassabban fogyasztjuk, annál jobb hatást érhetünk el. Ha mégis lime-mal és sóval fogyasztanád, akkor ne a szokásos módon idd, vagyis ne úgy, ahogyan azt eddig is tetted. A sós lime után ne egyből hajtsd fel a tequliát, hanem csak lassan kortyolgasd és a tequila kortyolgatása közben edd is meg a sós citrusos gyümölcsöt.

Mexikóban, kísérőként, gyakran szolgálnak fel Sangritát. A tequila mellé is gyakran ezt fogyasztják, és inkább kihagyják a sót és a lime-ot. A Sangrita, chili paprika, paradicsom, narancslé, só, zöld citrom levének a keveréke. Ez az ízkombináció csak javítja a tequila természetes tulajdonságait.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .