Szertefoszló álom

1
2309
Forrás: Flickr

Általában beválik Oxford Economics választási előrejelzése, mely sem Trump elnök nyolc éves kormányzását, sem lánya, Ivanka Trump első női elnökké választását nem prognosztizálja  2024-re.

„Trump történelmi vereséget szenved a választásokon.” Ezt jósolja az Oxford Economics választási modellje. A munkanélküliség, az elkölthető jövedelem és az infláció – erre a három tényezőre épül fel ez a politológiai modell.

Amely szerint Trump nem egyszerűen veszít majd novemberben hanem ez a vereség földomlásszerű lesz: maga alá temeti az elnök ambícióit. Nem ellenfelére szavaznak majd az emberek az Egyesült Államokban hanem ellene.

Proteszt szavazat

Míg korábban Trump legerősebb aduja a gazdaság volt, a vírusválság óta ez a legnagyobb veszély a számára. A munkanélküliek száma meghaladja a 30 milliót, és kevesen hiszik el, hogy a válság után újra itt lesznek a régi szép idők.

„Valóságos csodának kell ahhoz bekövetkeznie, hogy Trump megnyerje az elnökválasztást novemberben”

– írja az Oxford Economics jelentése.

Ez a modell szinte mindegyik amerikai választás eredményét pontosan jelezte előre 1948 óta. Csak 1968-ban és 1976-ban tévedtek. Legutóbb Trump esetében is rosszul számoltak bár pontosan jelezték az eredményt. Trump ellenfele, Hillary Clinton több szavazatot szerzett, de hiába. Az amerikai választási rendszer elektori szavazatokon múlik vagyis nem az nyer, akire a legtöbben szavaznak hanem az, aki megszerzi a legtöbb elektort. Trumpnak jobbak voltak a tanácsadói mint Hillary Clintonnak, ezért több elektort szerzett, és bejutott a Fehér Házba.

Nagyon nehéz lesz ezt a bravúrt megismételnie, mert a gazdasági válság máris ellene fordította a közvéleményt. Novemberig az amerikai gazdaság helyzete aligha javul ugrásszerűen bár Trump és emberei ebben bíznak. Akkor pedig nem teljesül Trump álma: nyolcéves elnöki periódus után lányának, Ivanka Trumpnak szeretné átadni a stafétabotot, aki az USA első női elnöke lehetne 2024-ben.

1 hozzászólás

  1. A Demokrata Párt , avagy a szociálliberális világrend antitrump propagandája a harag és félelem bravúrját ülteti be a világjárvány okozta krizis útóhatásaiba az amerikai álom gazdasági jólétének : a pénz és hatalom irányitásában kapcsolataiban amelyet az ENSZ és az Európai Unió támogat , tudva Trump Elnök és a Republikánus Párt igyekezetét az új világrend megteremtésében…Kétségtelen a gazdasági prógnozis függöben az ország stabilitásával amely 1,5 millió coronavirus fertözött beteg és 93 439 halottal küzd eddig a 3 millió munkanélkülivel és úgy a belügyi és külügyi politika behatásokkal a világhatalomra…A novemberi választás eredménye az amerikai választópolgárok érzelmi és értelmi jogaiktól függ a szabadság és az alárendeltetés között a biztonságpolitika árának feladásában vagy ennek megerösitésében…A civilizációk összecsapásában a világrend átalakul és ebben a nemzetállamok és nemzetek jövöjénak elöidézett jóléti vagy balsorsának átváltása is , amelynek a hatása az emberiségre óriási változást hozhat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .