Szemétexport Indonéziába?

0
1036
Forrás: FKF

Indonéziai hulladékexport-stratégia kidolgozására kötött szerződést az FKF Zrt. nettó 11 millióért novemberben – tudatta Tüttő Kata főpolgármester-helyettes. E cég vezetőjét menesztette Karácsony Gergely egy másfélmilliárdos ügylet miatt is.

Vasárnapi kis színes-szürreális, mert az élet nem csak bor és bonbon, ha lehet exportálni Indonéziába – írta a Facebookon Tüttő Kata.

A főpolgármester-helyettesnek megakadt a szeme egy szerződésen, amit a Fővárosi Közterület-felügyelet Zrt. kötött novemberben (abban az időszakban, amikor a főpolgármester utasította a cégvezetőket, hogy ne nagyon kössenek szerződéseket) „Az FKF Nonprofit Zrt. részére hulladékgazdálkodási tevékenységéhez kapcsolódó indonéziai exportstratégia kidolgozása” címmel.

A szerződésben az FKF megbízott egy céget 11 millió forint plusz áfá-ért, hogy 30 nap alatt írjon egy 30 oldalas tanulmányt, aminek szakmai teljesítését a PR és kommunikációs osztály vezetője igazolja le. A műszaki leírás alapján a tárgy:

az FKF Zrt. hulladékgazdálkodási tevékenységéhez kapcsolódó indonéziai exportstratégia

kialakítása.

Nagyon izgalmasan hangzik, alig várom, hogy olvashassam, biztosan jól fog hasznosulni – írja Tüttő. Gondolja, valami know-how export lehet, például „hogyan vegyük meg egy évben kétszer ugyanazokat az úttisztító gépeket, második alkalommal drágábban” tudás nagyon értékes lehet máshol is. (Budapest- Jakarta távolság légvonalban: 10 351 km, röpke nettó 13 órás repüléssel ott van az ember) – fűzi hozzá.

Na, nem akarom előre temetni, tényleg nagyon kíváncsi vagyok, mi várhat az FKF-re Indonéziában. Már csak néhányat kell aludni – közölte a politikus.

Ugyanez a cég, pontosabban vezetője, Nagy László Albert kötött másfélmilliárdért szerződést a cég hulladékhasznosító művének négy kazánjához tartozó füstgáztisztító berendezésekben keletkező pernye és füstgáztisztító maradékanyag elszállítására szerződést – egy Mészáros Lőrinc-féle társasággal – október utolsó napján. Szintén abban az időben, amikor a nélkülözhetetlen napi feladatokon túl szerződéskötési tilalom volt érvényben az új városházi vezetés létrejötte előtt.

A hétfői havazásban végzett elégtelen teljesítmény miatt és a szerződésre tekintettel Karácsony a héten menesztette az FKF vezérigazgatóját.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .