Orbán rendszere veszélyes bohózat!

0
1111
USOSCE

A Foreign Policy című szaklapban fejtette ki a véleményét egy magasrangú amerikai diplomata, aki a nemzeti együttműködés rendszerének vezéréről mondott véleményt.

Orbán rendszere veszélyes bohózat!

Orbán demokrataként kezdte, de azután populista politusként építette ki rendszerét – a könnyebbik utat választva – írja Daniel Baer, aki az Obama kormányzat idején az USA EBESZ nagykövete volt tehát jól ismeri az egész régiót.

“Egy gyenge vezető akkor támad neki sebezhető kisebbségeknek, ha a bukástól fél”

– állapitja meg a szerző a pedofil törvényre hivatkozva, amely a melegeket is érinti noha a kettő között nincsen kapcsolat.

“Putyin nyolc éve hasonló törvényt fogadtatott el. Nem csoda, ha az EU vezetői – élükön Ursula von der Leyen asszonnyal bírálják a magyar törvényt. Valószínűleg nem véletlen, hogy a törvény nem sokkal azután született miután Orbán Viktor kebelbarátja lebukott egy meleg szex partin Brüsszelben.”

Miről tanúskodik ez?

“Arról, hogy ez egy népszerűségét vesztő korrupt rendszer, amely a választások elvesztésétől tart. Ez a rendszer rekord számú Covid halottat produkált, és számos korrupciós ügyet a járvány idején.

Ezenkívül a magyar közvélemény jelentős része attól tart, hogy Orbán Kínával és Oroszországgal paktál miközben eltávolodik szövetségeseitől, az EU-tól és az USA-tól.”

Mit tehet a Biden adminisztráció?

“Mindenekelőtt támogathatja az EU-t abban, hogy felelősségre vonja Orbánt nemcsak a pedofil törvény miatt hanem mindazért, amit az elmúlt évtizedben tett a demokrácia ellen. Párhuzamosan pedig akadályozta az EU döntéshozatalt megvétózva a határozatokat Moszkva és Peking ellen.

Orbánnak nagyon kell az EU pénze hiszen ebből tartja fenn korrupt rendszerét!

A múlt hónapban az USA közzétett egy nyilatkozatot arról, hogy a nemzetközi korrupciót immár nemzetbiztonsági kérdésként kezeli! Nem sokkal ezután három közép-amerikai állam – Honduras, Guatemala, El Salvador – egy tucat korrupt politikusát és oligarcháját tették fekete listára.

Hasonló eljárást lehetne alkalmazni Orbán rendszere ellen is” – javasolja az amerikai ex diplomata.

Obama alatt Victoria Nuland államtitkárhelyettes volt a legmagasabb szint, amelyet Orbán és emberei elérhettek Washingtonban. Most Victoria Nuland visszakerült a pozíciójába az amerikai külügybe, és ugyanez a politika folytatódhat. Orbán és emberei nem találkozhatnak már Blinken külügyminiszterrel sem. Közös fotóról Biden elnökkel pedig szó sem lehet!”

Ezenkívül Daniel Baer azt javasolja, hogy az USA növelje a média nyomást oly módon, hogy több pénzt ad a magyar Szabad Európának.

“Az atlanti óceán mindkét partján fel kell készülniük a vezetőknek mindenre Orbán Viktorral kapcsolatban. Az ilyen erőszakos politikusok kegyetlenségét olykor csak a gyengeségük múlja fölül. Ez teszi igazán veszélyessé őket”

– figyelmeztet az egykori magasrangú amerikai diplomata.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .