Kezdőlap Címkék Victoria Nuland

Címke: Victoria Nuland

Az orosz titkosszolgálatok megbuktak Ukrajnában

Horváth József nyugalmazott vezérőrnagy, aki a Magyar Nemzetben fejtette ki a véleményét az orosz titkosszolgálatok kudarcáról Ukrajnában. A veterán titkosszolgálati tábornok jól ismerheti az oroszokat hiszen 1990 előtt a magyar szolgálatok lényegében az ő irányításuk alatt működtek.

Horváth tábornok bírálata lesújtó: “azt gondoltuk, hogy az alig nyolc éve leváló Ukrajnában az orosz titkosszolgálat mindent lát, mindent tud. Ha ebben a nagyon közeli, nyelvi akadályok nélküli országban nem voltak képesek megfelelő humán és technikai pozíciókat megtartani vagy kiépíteni az évek során, akkor mára kiderül:

      a király meztelen!

Az orosz hírszerzés nem tette a dolgát. Annak ellenére, hogy Putyin elnök két évtizede pénzt, paripát, fegyvert biztosított kedvenc szervezeteinek. A lojalitás mellé nem társult kellő szakértelem. Az orosz elhárításra sem vet túlságosan jó fényt, hogy a nemzeti gárdában áruló, vakond volt.”

5 milliárd dolláros alapok

Victoria Nuland, az USA akkori és mai kelet-európai ügyekben illetékes államtitkár helyettese, Kijevben elárulta: az amerikaiak ennyit költöttek arra, hogy elkergessék Janukovicsot, az oroszok emberét az ukrán fővárosból. Mostanában kiderült: válaszul Putyin elnök éppúgy 5 milliárd dolláros alapot hozott létre, hogy visszaállítsa a “baráti Ukrajnát”. Az alap élére ex tanácsadóját, Vlagyiszlav Szurkovot állította. Aki tagadta, hogy az ukránok önálló nép lennének. Folyamatosan amellett érvelt, hogy Ukrajnának vissza kell térnie a nagy szláv testvér, Oroszország birodalmába. Ebből az ötmilliárd dolláros alapból kellett volna megszerveznie a váltást. Putyinnak garantálta a kétnapos villámháború sikerét a beépített árulókra hivatkozva. Aztán ebből nem lett semmi. Nem sikerült meggyilkolni Zelenszkij elnököt, aki nemzetközi presztízst csinált az ellenállásból. A korábban nem túl népszerű elnök pillanatok alatt nemzeti hős lett annak ellenére, hogy orosz anyanyelvű zsidó egy erős antiszemita hagyományokkal rendelkező országban. Az ukrán hadsereg és a titkosszolgálatok hatékonyan szembeszálltak az oroszokkal. Áruló sehol. Medvescsukot, akit Putyin Zelenszkij utódának tekintett nemrég fogta el az ukrán elhárítás.

Esély sincs a gyors békekötésre

Putyinnak az arca megmentéséhez arra lenne szüksége, hogy Moszkvában a Vörös téren felmutathassa azt: Ukrajna végképp lemond a Krímről, és átadja a két orosz többségű tartományt, Donyecket és Luhanszkot Oroszországnak.

Az országát sikeresen védő Zelenszkij elnök viszont közölte egy amerikai televízióban, hogy erről szó sem lehet.

Ukrajnában ma a védekező hadsereg nagyobb és egyre erősebb, a támadó oroszok pedig azt látják, hogy az idő nem nekik dolgozik.

Ukrajna ma a világ legjobban felfegyverzett országa – írta Horváth József vezérőrnagy a Magyar Nemzetben. Az USA és a többi NATO állam önti a fegyvereket Ukrajnába. Az elhúzódó hadműveletekkel ki akarják véreztetni az orosz hadsereget és erodálni Putyin népszerűségét Oroszországban.

Biden elnök tudatosan bakizott amikor közölte: meg akarjuk buktatni Putyint!

Horváth tábornoknak feltűnt, hogy Ukrajna kapcsán nemigen esik szó a katonai hírszerzésről pedig ennek nagyobb a presztízse Moszkvában mint a polgárinak.

Romániában Stanculescu tábornok, a katonai hírszerzés Ceausescu által kinevezett parancsnoka volt annak a különleges bíróságnak az elnöke, amely halálra ítélte a diktátort és nejét, akiket egy laktanyában végeztek ki – az orosz és az amerikai titkosszolgálatok szorgos együttműködésének eredményeként 1989-ben.

Orbán rendszere veszélyes bohózat!

A Foreign Policy című szaklapban fejtette ki a véleményét egy magasrangú amerikai diplomata, aki a nemzeti együttműködés rendszerének vezéréről mondott véleményt.

Orbán rendszere veszélyes bohózat!

Orbán demokrataként kezdte, de azután populista politusként építette ki rendszerét – a könnyebbik utat választva – írja Daniel Baer, aki az Obama kormányzat idején az USA EBESZ nagykövete volt tehát jól ismeri az egész régiót.

“Egy gyenge vezető akkor támad neki sebezhető kisebbségeknek, ha a bukástól fél”

– állapitja meg a szerző a pedofil törvényre hivatkozva, amely a melegeket is érinti noha a kettő között nincsen kapcsolat.

“Putyin nyolc éve hasonló törvényt fogadtatott el. Nem csoda, ha az EU vezetői – élükön Ursula von der Leyen asszonnyal bírálják a magyar törvényt. Valószínűleg nem véletlen, hogy a törvény nem sokkal azután született miután Orbán Viktor kebelbarátja lebukott egy meleg szex partin Brüsszelben.”

Miről tanúskodik ez?

“Arról, hogy ez egy népszerűségét vesztő korrupt rendszer, amely a választások elvesztésétől tart. Ez a rendszer rekord számú Covid halottat produkált, és számos korrupciós ügyet a járvány idején.

Ezenkívül a magyar közvélemény jelentős része attól tart, hogy Orbán Kínával és Oroszországgal paktál miközben eltávolodik szövetségeseitől, az EU-tól és az USA-tól.”

Mit tehet a Biden adminisztráció?

“Mindenekelőtt támogathatja az EU-t abban, hogy felelősségre vonja Orbánt nemcsak a pedofil törvény miatt hanem mindazért, amit az elmúlt évtizedben tett a demokrácia ellen. Párhuzamosan pedig akadályozta az EU döntéshozatalt megvétózva a határozatokat Moszkva és Peking ellen.

Orbánnak nagyon kell az EU pénze hiszen ebből tartja fenn korrupt rendszerét!

A múlt hónapban az USA közzétett egy nyilatkozatot arról, hogy a nemzetközi korrupciót immár nemzetbiztonsági kérdésként kezeli! Nem sokkal ezután három közép-amerikai állam – Honduras, Guatemala, El Salvador – egy tucat korrupt politikusát és oligarcháját tették fekete listára.

Hasonló eljárást lehetne alkalmazni Orbán rendszere ellen is” – javasolja az amerikai ex diplomata.

Obama alatt Victoria Nuland államtitkárhelyettes volt a legmagasabb szint, amelyet Orbán és emberei elérhettek Washingtonban. Most Victoria Nuland visszakerült a pozíciójába az amerikai külügybe, és ugyanez a politika folytatódhat. Orbán és emberei nem találkozhatnak már Blinken külügyminiszterrel sem. Közös fotóról Biden elnökkel pedig szó sem lehet!”

Ezenkívül Daniel Baer azt javasolja, hogy az USA növelje a média nyomást oly módon, hogy több pénzt ad a magyar Szabad Európának.

“Az atlanti óceán mindkét partján fel kell készülniük a vezetőknek mindenre Orbán Viktorral kapcsolatban. Az ilyen erőszakos politikusok kegyetlenségét olykor csak a gyengeségük múlja fölül. Ez teszi igazán veszélyessé őket”

– figyelmeztet az egykori magasrangú amerikai diplomata.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK