Mennyiségi korlátozással „készül fel” a karácsonyra a posta

0
1007

Napi öt darabra korlátozta a feladható csomagmennyiséget a Magyar Posta. Az állami cég pár hete még arról beszélt, hogy felkészültek a karácsonyi csúcsra. Tavaly óriási botrányok voltak a hetekkel-hónapokkal késő szállításokból.

Bár két és fél hete még azzal nyugtatta a kedélyeket a Magyar Posta, hogy idén felkészültek a karácsonyi csomagszállítási csúcsra, most a cég mennyiségi korlátozást vezet be. Eszerint november 15-től visszavonásig a nem szerződéses ügyfelek

naponta legfeljebb öt darab csomagot adhatnak fel

(MPL Üzleti csomagot és MPL Netcsomagot).

Mindezt „a zökkenőmentes küldeménykezelés érdekében” teszik – olvasható a posta honlapján.

Az intézkedésre azért van szükség, hogy a Magyar Posta az év végi élénk küldeményforgalomban is

az eddig megszokott, magas színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani

ügyfeleinek – írja még az állami társaság.

Mint emlékezetes, tavaly év végén botránysorozattól volt hangos az ország, mert az elsősorban külföldről feladott küldemények (köztük rengeteg webáruházi vásárlás) heteket, sőt hónapokat késtek.

Néhány hete Majtényi Kálmán, a Magyar Posta vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatón még azt mondta, hogy a karácsony előtti két hónapban tapasztalható kiemelt időszakra megnövelt logisztikai kapacitással, létszámbővítéssel, szükség esetén rendkívüli kézbesítési napok bevezetésével, 12 nagyvárosban ünnepi csomagponti kézbesítéssel, a 10 legnagyobb forgalmú csomagautomatánál rekeszbővítéssel készülnek.  (A Posta 3000 fix csomagátvételi ponttal és 50 csomagautomatával rendelkezik.)

Majtényi azt is közölte, hogy a karácsonyi forgalomban a távol-keleti országokból megrendelt áruk átfutási ideje 6-8 hét is lehet, ha ingyenes szállítással érkezik, míg az Európai Unióból jellemzően 1-2 hét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .