Másodpercenként négymillióba kerül a vizes vb imázsfilmje

0
920

60 másodperces lesz, de 230 millió forintba kerül. Kormányközeli konzorcium készíti, amelynek tagja a vb-n eddig is milliárdokat kereső Kuna Tibor két cége is. Balatonfüreden is nőtt a költség: egy parkoló felújítása 260 millióba került.

Négy nappal a vb után írtak ki közbeszerzést a témában, amelyet a Magyar Nemzet szerint a Nemzeti Kommunikációs Hivatal gyorsan le is bonyolított. Eleve csak három induló vehetett részt rajta, a nyertes végül az a konzorcium lett, amelynek Kuna Tibor két cége, a Trinity International Communications Kft. és a Young and Partners Kft. is a tagja.

A vb-t szervező és a filmet is megrendelő Bp2017 Kft. a lapnak azt mondta,

a tervezett összegből egy darab, egyperces film készül,

amely a világbajnokság öt helyszínét és hat sportágát mutatja majd be. Tévében is online felületeken is bemutatják majd.

Az egyperces film tehát másodpercenként négymillióba kerül – a Magyar Nemzet összehasonlításként felidézi, hogy

a tavaly Oscar-díjat nyert Mindenki című kisfilm percenként mindössze 400 ezerbe került.

Reklámfilmeket tekintve, egy hasonló hosszúságú szpotra jellemzően még a multik is egy nagyságrenddel kevesebbet fordítanak.

A lap szerint az egyetlen magyarázat a költségre az lehet, ha nem csak a film elkészítését fedezi, hanem a kampányt is, ez azonban egyelőre nem derült ki.

Közben Balatonfüreden is drágult a vb, erről szintén a Magyar Nemzet számolt be. Azt írják, hogy már júliusban befejeződtek a munkák, a Közbeszerzési Értesítő azonban csak most számolt be egy balatonfüredi parkoló és egy összekötő út felújításának költségeiről.

A munkát a Swietelsky végezte,

260 millió forintért korszerűsítettek egy parkolót

– ami korábban ingyenes volt, mostantól viszont nyaranta fizetni kell érte.

Ennek a közelében van egyébként az a mélygarázs, amely szintén a vb miatt készült, és amelynek építése az Index szerint egymilliárd forinttal lépte túl az eredeti költségkeretet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .