Lehet-e egy neonáci vezető meleg és zsidó ?

0
891
A kép forrás: Youtube.

Egy ismert brit neonáci vezető negyven év után befejezte és kilép a szélsőjobb szervezetből. Ennek hátterében egy igencsak szenzációs indok áll: a férfi meleg és zsidó felmenőkkel rendelkezik. 

Az 58 éves Kevin Wilshaw, aki 18 éves kora óta aktívan részt vett a szélsőjobb mozgalmakban Nagy-Britanniában a Channel 4 brit televízióban adott interjújában bevallotta: meleg és zsidó ősei is vannak.

“Rájöttem: a fajgyűlölet szemét!

– mondta a televízióban, hozzátéve azt, hogy  kilép a Nemzeti Frontból, amely a legerősebb neonáci szervezet Nagy Britanniában.

A riporter megkérdezte tőle, hogy egyáltalán miért lépett be a szélsőjobboldali csoportba?

“A gimiben magányos srác voltam és kerestem a közösséget, amelyet köztük találtam meg. Teljesen elzártuk magunkat a társadalomtól. Így azt éreztük, hogy állandóan minket támadnak és mi csak visszavágunk. Holott mi voltunk a támadók. Azt, hogy milyen érzés, hogy gúnyolnak és leköpnek az utcán, akkor veszed észre amikor te vagy az áldozat!” – számolt be a tapasztalatairól Wilshaw.

Továbbá az is kiderült róla, hogy zsidó ősei vannak:

“Anyám lánykori családneve Benjamin volt, zsidó vér folyik az ereimben”

Az interjújában arról is beszámolt, hogy eddig soha nem gondolt arra, hogy a náci értékrendje, és az anyja zsidó származása “összeegyezhetetlen” lenne. Amikor a zsidóságára gondolt, akkor a lelki szemei előtt sohasem érző és hétköznapi emberek jelentek meg, hanem  egy “nemzetközi, arctalan csoport”.

Neonáci körökben nem tekintik “bocsánatos bűnnek” a homoszexualitást, annak ellenére, hogy egyáltalán nem számít ritkaságnak, ha egy tagnak vagy akár vezetőnek eltérő a szexuális orientáltsága. Például Jörg Haider, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) hírhedt vezére családja mellett férfi szeretőt is tartott. Ugyanúgy a zsidó származás sem számít épp a legjobb ajánló levélnek.

Az utóbbi időkben társaival együtt muzulmán mecseteket támadtak meg Nagy-Britanniában. A brexit népszavazás óta megnőtt a szélsőjobb befolyása az országban, ahol egyre gyakoribbak az atrocitások a külföldiek, főként a vendégmunkások ellen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .