Kezdőlap Címkék Meleg

Címke: meleg

“Meleg pasi vagyok és teherbe ejtettem a barátomat”

0

Nem a megszokott problémával néz szembe az a meleg pár, akik egy mobilteherautóban alakítottak ki maguk számára kalandos, mégis meghitt életet. Wyley és Stephan mindketten férfiak, egyik pedig terhes.

Az Extreme Love új részének főszereplői úgy szerettek egymásba, hogy hirdetés útján rájöttek: mindketten vegánok, szeretik a természetet, imádnak utazni, és szívesen járnák körbe a világot.

Az sem zavarta egyiküket sem, hogy Wylye transzférfi, vagyis születésekor női nemi szervei voltak, és csak később indult el a fizikai férfivá válás útján.

Első körben a felsőtestét operálták meg, majd az alsótest következett volna: a méh eltávolítása és a pénisz kialakítása. Mielőtt azonban erre sor került volna, Wylye – a bőséges tesztoszteronbevitel ellenére – teherbe esett.

“Először nagyon össze voltam zavarodva, sírtam is, pedig nem szokásom. Stephan meleg férfiként korábban sose gondolt arra, hogy biológiai úton is lehet gyereke. Az abortusz, az örökbeadás mind felmerült” – meséli Wylye, aki még mindig nem biztos abban, mi vár rájuk…

De hát igaz is, melyik leendő szülő tudja, nemtől és élethelyzettől függetlenül?

canadahun/youtube.com

Véget ért a Budapest Pride

0

Ellentüntetők és bekiabálók voltak, de végül is komoly incidens nélkül ért véget szombat délután a 23. Budapest Pride programsorozat záró rendezvénye, a „Merj nagyot álmodni!” mottóval meghirdetett felvonulás.

 

A társadalmi kirekesztés ellen, az azonos neműek házassághoz és gyermekvállaláshoz való jogáért demonstráltak a 23. Budapest Pride fesztivál felvonulói szombaton Budapesten.

Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) és támogatóik a Városligeti fasorban gyülekeztek, majd a Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett felvonulás több ezer résztvevője az Andrássy út-Nagymező utca-Bajcsy Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon a Kossuth Lajos térre, az Országház elé vonult.

A menet élén szivárványszínű zászlókkal és luftballonokkal feldíszített, nyitott platójú kamion haladt.

Az emberek több kamionon, illetve a menetben ugyancsak szivárványszínű zászlókat lobogtatva énekeltek és táncoltak a dübörgő zenére.

Nagy Szilvia, a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány elnöke a menet indulásakor hangsúlyozta:

a felvonulással is tiltakozni kívánnak a társadalmi kirekesztés ellen,

egyben ünnepelni az LMBTQ-közösség sokszínűségét és a szeretetet.

Bejelentette, hogy a demonstráción, civil szervezetek és gazdasági társaságok mellett részt vesznek a Párbeszéd, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Magyar Szocialista Párt és a Momentum képviselői.

A Kodály köröndnél a menetet kordon mögött álló ellentüntetők fogadták, akik, az “Undorító a másságotok!” feliratú molinót tartottak maguk előtt. Többen a motorjaikat bőgették.

Szintén ellentüntetők várták a felvonulókat az Oktogonnál. Néhányan bejutottak a fesztivál résztvevői közé, azonban a rendőrök egy kapualjba szorították őket.

A Kossuth Lajos téren Csikós Ádám a szervezők nevében arról beszélt, hogy az államnak biztosítani kell az azonos nemű párok számára a házasság és a gyermekvállalás, a gyermekek örökbefogadásának lehetőségét. Közlése szerint büszke arra, hogy az egyhónapos fesztivál ideje alatt Budapesten és öt további városban mintegy száz programra került sor. Ugyanakkor dühös azért, hogy Magyarországon ma sem biztosított a jogegyenlőség az LMBTQ emberek számára.

Nincs rendben, ha egy politikai rendszer az állampolgárokra erőlteti a nézeteit – mondta a szónok.

Amikor a menet eleje az Andrássy úton az Oktogonhoz ért, a vége akkor hagyta el a Kodály köröndöt. A Kossuth téren, miközben a záróbeszéd zajlott, az Országház főbejárata melletti ablakból egy szivárványszínű és egy európai uniós zászlót lógattak ki. A Demokratikus Koalíció képviselői a Pride és az Európai Unió zászlóit a DK parlamenti irodájának ablakából kifüggesztve köszöntötték a felvonulás résztvevőit. (A DK erről szóló közleménye itt olvasható.)

A felvonuláson a rendőrség több embert igazoltatott, egyéb intézkedés nem volt. A rendezvény rendben véget tért.

Miért nem kell szeretni a melegeket?

Nem szeretem a melegeket. Nincs velük bajom, de attól, hogy valaki meleg, még nem lesz automatikusan a barátom. Nem szoktam felállva tapsolni, ha meglátok egy meleget. De, ha már itt tartunk, be kell, hogy valljam: a bicikliseket sem mind kedvelem. (Meg azokat sem, akik a világért fel nem ülnének egy bringára). Vannak biciklisek, akikkel jóban vagyok, másokat meg ki nem állhatok. És így vagyok a hentesekkel, a sakkozókkal és a sárkányrepülőkkel is.

Az, hogy valaki sárkányrepül, számomra még önmagában semmit sem jelent. Attól még az illető lehet egy agyatlan állat, vagy épp ellenkezőleg: briliáns gondolkodó, szeretetre méltó személy.

Nem melegekre és heterókra osztom a világot. Konkrét emberek vannak, akik közül egyeseket kedvelek, másokat meg nem.

A csürhétől azonban undorodom. Az agyatlan barmoktól, akik csak rombolni tudnak és pusztítani. Feszíthetnek bármilyen mezben, cipelhetnek magukkal akármilyen zászlót. Kivétel nélkül utálom azokat, akik úgy gondolják, hogy nekik mindig igazuk van, és ezért ők akarják megmondani, hogy másoknak mit szabad. Sőt, azt is, hogy másoknak mi a jó.

Volt már ilyen a történelemben. Nem kell nagyon öregnek lenni ahhoz, hogy emlékezzünk rá, elegendő, ha kellően középkorúak vagyunk. Volt idő, amikor Állam Bácsi megmondta, hogy nekem mi a jó. Hogy mit olvassak, milyen színdarabokat nézzek meg. Hova utazzak.

Jót akart nekem az Állam Bácsi, mert nem szerette volna, ha olyan élmények érnének, amelyek szerinte nem tesznek jót nekem. Nem akarta az Állam Bácsi, hogy frusztrált legyek, mert akkor nem tudok rendesen teljesíteni.

Messzire kalandoztam, ebből is látszik, mennyire magyar vagyok. Hátrafelé nyilazó kalandozó magyar. És erről eszembe jut a tíz évvel ezelőtti Budapest Pride, amikor kalandvágyból messzire elkerültem az egyébként lakhelyemhez közeli Andrássy utat. Még a Liszt Ferenc térig sem mentem el, és a Ligetet is kihagytuk, pedig ott szoktunk a kutyával sétálni.

A magukat radikálisoknak nevző idióták ugyanis a fent említett helyeken melegeket vertek. Illetve, akárcsak az idén, vertek volna, de a rendőrség megakadályozta őket ebben. Pedig milyen jó lett volna beverni néhány homokos fejét. Vagy az orrát, netán tökön rúgni őket. Ha már úgysem rendeltetésszerűen használják egynémely testrészüket.

Láttam a tévében egy fiatal apát, csecsemővel a karján. Kinyújtott középső ujját az ég felé tartva azt kiabálta az előtte elvonulók felé: mocskos buzik! A legtöbben persze nem gyerekkel érkeztek, hanem az ilyenkor szokásos rekviziteket vitték magukkal. Tojást, pedig az egyáltalán nem olcsó. Vagy viperát, azzal jól lehet ütni.

Felőlem egyébként be lehetne tiltani a melegfelvonulásokat. És az időjárást is meg lehetne akadályozni. Nem azt, hogy essen az eső, vagy, hogy süssön a Nap. Hanem hogy egyáltalán legyen időjárás. Mert majdnem mindig kiszámíthatatlan, és az esetek többségében egyáltalán nem szimpatikus.

Ami azt illeti, nekem a hanyatt esés is gyanús. Ha rajtam állna, nem engedélyezném. Semmi értelme: haszon nincs rajta, esztétikailag pedig kifejezetten necces. Biztosan vannak, akik szépen tudnak hanyatt esni, de én még nem láttam ilyen embert. Akiket idáig hanyatt esni láttam, magamat is beleértve, mindegyik csúnyán, nevetségesen taknyolt el a földön. Arról nem is szólva, hogy a legtöbben jól meg is ütötték magukat.

A tudomány jelenlegi állása szerint valaki nem attól lesz meleg, mert fiatalon elhatározza, hogy meleg lesz. Nem úgy van, hogy erre készül már gyermekkorától, képezi magát, hogy ő legyen a legjobb. Focistának készülhet az ember, orvosnak, politikusnak úgyszintén.

Nem kell szeretnünk a melegeket. Pontosabban: azért mert valaki meleg, még nem kell szeretni. Mint ahogyan azért sem, mert valaki a másik nemhez vonzódik. Sem ez, sem az nem érdem.

Ha valaki agyatlan, baromarcú kődobáló, azt viszont nagyon lehet utálni. Tőlem akár meleg is lehet, akkor is.

Bréking nyúz, 2019. július 3 – Tudósítás a másik valóságból

0

A netet ellepő őrjöngő balliberális újságírók azt ünneplik, hogy végre olyan dolgokról írhatnak, aminek semmi értelme, mondanivalója, Soros titokban találkozott a bevándorláspárti spanyol kormányfővel, nemcsak a svéd nőknek van okuk a rettegésre: a magyar államtitkárasszonyt is megfenyegették Merkelisztán meleg magyarjai.

Falfirka Orbánról

„…nyáron azért olyan örömteli, oldott és vidám a hangulat egy-egy balliberális ellenzéki szerkesztőségben (még a katasztrofális választási vereség után is!), mert végre olyan dolgokról írhatnak, aminek semmi értelme, mondanivalója, és ilyenek. Ugyanis alig telt el pár nap a júliusból, és máris, vagyis ismét ellepték a netet az őrjöngő balliberális újságban dolgozók, akik most egy egészen különleges, példátlan, és felháborító ügyben keresik a boldogulásukat.

Ez pedig nem más, mint a modern kori magyar politikát alapjaiban megrengető graffiti-gate. Ami már nem szimplán egy ügy, hanem egy kétrészes sorozat.

Történt, hogy egy hete Budapest utcáin felbukkant egy falfirka Orbán Viktorról, aminek a balliberális média úgy örült, mint majom a farkának (persze, az sem kizárt, hogy valamelyik éppen pihenő munkatárs pingált egy jót, simán belefér a propgandamunkások hatáskörébe, életébe a művelet). Politikusok, magukat művésznek tartó, kifejezetten komoly emberek fotózkodtak a képpel, csakhogy sebtiben vége szakadt a mulatságnak, ugyanis valaki lefestette az „alkotást”. Volt is nagy felháborodás, meg anyázás a balos ultraértelmiségi körökben, hogy mi az, hogy lefestik a mi festményünket. (Origo: A balliberális média őrjöngve ünnepel egy szimpla rongálást)

Baloldali kultúrharc és pusztítás

Pár napja látott napvilágot, hogy a nemrég beiktatott baloldali spanyol kormányfő titokban fogadta rezidenciáján a bevándorláspárti milliárdost, Soros Györgyöt. Pedro Sánchez eddigi harmincnapos kormányzásnak nevezett garázdálkodása után azonban aligha csodálkozhattunk a hír hallatán.

… folytatódik a baloldali kultúrharc és pusztítás, melynek legújabb fejezete az afrikai kontinensen található két spanyol enklávét, Ceutát és Melillát védő kerítés lebontása lehet, ahogyan azt Sánchez rebesgette. (888: Soros és a spanyolnátha)

Nincs annál rosszabb, mintha svéd nő az ember

Egy friss felmérés szerint a megkérdezett nők fele azt mondja, hogy nem érzi magát biztonságban sötétedés után azokon a részeken, ahol elsősorban migránsok laknak. A felmérés arra is rámutat, hogy a Svédország egyéb részein élő nők 30 százaléka válaszolta azt, hogy ott is védtelenül érzik magukat, a férfiaknál ugyanez az arány kilenc százalék. A főként migránsok lakta területeken a megkérdezettek 52 százaléka érezte csupán úgy, hogy megbízhat a svéd igazságszolgáltatásban.

A bűnmegelőzési tanács közleményéből kiderül, hogy a no-go zónákban élők 20 százaléka, vagyis minden ötödik ember állítja azt, hogy már áldozata volt különböző bűncselekményeknek. (Ripost: Rettegnek a nők a migránsok lakta svéd kerületekben)

Merkelisztánban élő magyar melegek

Tombolnak az indulatok Novák Katalin családügyi államtitkár néhány nappal ezelőtt Kaposváron tett kijelentései miatt. A politikus egy egyházi rendezvényen beszélt arról, hogy a család értékét meg kell védeni és ki kell mondani a nyilvánvalót, akkor is, ha azt egy maroknyi kisebbség homofóbiának nevezi. Először a közösségi médiában kezdték támadni, erőszakkal fenyegetni az államtitkárt…

A közösségi médiában szinte azonnal beindult a gyűlöletkampány. Németországban élő homoszexuális magyarok a Facebookon veréssel fenyegették a kormánypárti politikust és felháborodottan sorolták, milyen jó életük van, férfiként másik férfival házasságban a német fővárosban…

A kommentek sem voltak sokkal finomabbak. Merkelisztánban élő magyar homoszexuálisok megállapították, hogy Magyarország mennyire elmaradott és élhetetlen, hiszen itt még nyugodtan nem is csókolózhatnak a melegek az utcán. Arról nem is beszélve, hogy átmulatott éjszaka után bárokban kell nem hivatalos esküt tenniük egymásnak, ahelyett, hogy ország világ előtt, és persze az anyakönyvvezető előtt vállalhatnák szerelmüket. (PestiSrácok: Halállal, veréssel, átkokkal fenyegetik a Facebookon Novák Katalin államtitkárt

A Liberálisok meghívták az államtitkárt a melegfelvonulásra

0

Nyílt levélben hívta meg a melegfelvonulásra Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkárát Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok, országgyűlési képviselője.

 

Bősz Anett azzal kezdi a nyílt levelet, hogy elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar kormány államtitkára megbélyegzi és kirekeszti a család fogalmából az azonos nemű párokat.

A képviselő idézi az államtikár kaposvári nyilatkozatát, hogy „nem szabad elfeledkeznünk a többségről, amelynek értékei és a gyerekvállalás mellett határozottan ki kell állni; a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi.” Bősz Anett szerint Novák Katalin több ezer magyar embert sértett meg ezekkel a szavakkal. A Magyar Liberális Párt szerint ugyanis

az azonos nemű párok örökbefogadási joga nem „fenyegeti” és nem is próbálja „megbontani a család szentségét”.

Mint levelében írja, „azzal, hogy a Fidesz-KDNP törvényi és adminisztratív eszközökkel akadályozza a meleg párokat az örökbefogadásban, azzal nem a többséget védi, hanem a kisebbség jogait sérti súlyosan.”

A nyílt levél további részében Bősz Anett feleleveníti, hogy a II. világháború utáni Nyugat-Európa az egyenlő méltóság és az egyenlő bánásmód elvéről szól. „Arról szól, hogy mindannyian megférünk egymás mellett, valamint arról, hogy veleszületett tulajdonságainál fogva egyikünk sem értékesebb vagy értéktelenebb a másiknál.” A többség és kisebbség szembeállításának ideje – legalábbis ezen a kontinensen – lejárt. Ennek köszönheti Európa azt a békét, amit lassan hetvenöt éve töretlenül fenntart. Ez a béke az, amit az Önök kormánya megbontani kíván, hamis információkkal ellátva a magyar társadalom tagjait arról, hogyan élik mindennapjaikat nyugat-európai társadalmak.

Bősz Anett szerint ma Magyarországon sokak méltóságát tiporják lábbal nap mint nap,

majd az Novák Katalont megszólítva ezt írja: „Tisztelettel kérem, ne asszisztáljon ehhez a folyamathoz! Mutassa meg, hogy nem pusztán a kormány által felvázolt és kívánatosnak tartott családmodellek elfogadhatók, de elismerik más emberek családalapítás iránti vágyát és szeretetközösségét is. Bízunk benne, hogy a megszólalását nem azért időzítette a Budapest Pride idejére, hogy indulatokat gerjesszen a július 8-i felvonulás előtt. Arra kérem, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Magyarországon minden embert azonos jogok illessenek, és az LMBTQ+ közösség tagjai egyenjogú tagjaivá válhassanak társadalmunknak. Szeretném felkérni, hogy a Magyar Liberális Párttal együtt Ön is csatlakozzon a 2018-as Pride felvonuláshoz. Kérem, vetkőzze le káros előítéleteit, ismerkedjen meg az LMBTQ+ mindennapjaival és nehézségeivel. A Budapest Pride jó alkalom arra, hogy személyesen győződhessen meg róla, hogy előítéleteinek semmilyen alapja nincsen, és az azonos nemű párok is éppen annyira alkalmasak a családalapításra, mint bárki más.”

A magyar rémálom

Néhány napja ismerjük a Policy Solutions elemző intézet és a Friedrich Ebert Alapítvány „A magyar rémálom” című kutatásának eredményét. Nem lehetünk büszkék magunkra: Magyarországon 2012 óta duplájára nőtt azok aránya, akik félnek az idegen kultúrájú emberektől, és egész Európában nálunk a legmagasabb azok aránya (62 százalék), akik azt állítják, senkit sem lenne szabad beengedni az országba – a második helyen álló cseheknél “mindössze” 30 százaléknyian vélekednek ugyanígy

A Medián néhány évvel ezelőtt végzett felmérése szerint a magyar emberek egyharmada erősen, vagy mérsékelten antiszemita. A többiek – és ez már nem a Medián megállapítása – nem a zsidókat, hanem a romákat utálják.

A feketéket, arabokat, ázsiaiakat. A románokat, a németeket, az oroszokat. A kerékpárosokat, az autósokat, a gyalogosokat. A telet, a nyarat, a tavaszt, az őszt. A melegeket, a hidegeket. Az öregeket, mert felélik a fiatalok jövőjét. A fiatalokat, mert tiszteletlenek az öregekkel. A középkorúakat, mert nemrég még fiatalok voltak, és hamarosan öregek lesznek. A kismamákat, a nagymamákat. A postást, a hentest, a rendőrt, a kéményseprőt. A Fradit, az MTK-t, az Újpestet, a Kispestet. A szegényeket, a gazdagokat.

Mindez nem azt jelenti, hogy a magyar ember kirekesztő, netán gonosz lenne. Van neki szíve, nem is kicsi. Sokan elférnek benne. Ha olyanja van, a keblére öleli az egész világot. Például akkor, ha pálinkát iszik, esetleg hosszúlépést, kis- vagy nagyfröccsöt.

Olyankor a magyar ember, nem kirekesztő, hanem igazságos. Eszébe jut, hogy van neki egy zsidó barátja is, aki rendes. De lehet, hogy nem is egy, hanem kettő. Igaz, az egyik csak félig zsidó, de akkor is.

A szomszédjában meg él egy cigánycsalád, ahol a férfi dolgozik.

És ismer olyan négert – nem ő személyesen, hanem az egyik komája -, aki nagyon szépen megtanult magyarul. A múltkor is elszavalt egy Petőfi verset, nekem elhiheted.

És van egy biciklis haverja, akivel jókat szokott beszélgetni. Meg két gyalogos. Egy autóst is ismer, a feleségének a kollégája az illető, az is nagyon korrekt.

A melegek közül sem mindegyiket kellene kiirtani, közöttük is van olyan, amelyik annyira normális, hogy képzeld öregem, majdnem olyan, mint te vagy én.

Az öregek között is vannak rendesek, meg a fiatalok között is.

És nem minden fradista náci, nem minden emtékás büdös zsidó, és nem minden újpesti lila majom. A kispestiek sem mind koszos cigányok. Nem ők tehetnek róla, hogy annak idején a Rákosi katonacsapatot csinált belőlük.

Ez a magyar rémálom. Egyszer majd felébredünk és mások helyett is szégyelljük magunkat, amiért már megint aljasságokat álmodtunk.

Nem vizsgálhatják pszichológiai tesztekkel a meleg menedékkérőket

0

Az Európai Unió Bírósága mai ítélete szerint a szexuális-érzelmi irányultság pszichológia tesztekkel történő vizsgálata jogsértő, ezért azokat nem lehet figyelembe venni a menedékjogi eljárásban.

A per apropóját a Magyar Helsinki Bizottság meleg ügyfelének kálváriája szolgáltatja, akinek menedékkérelmét azért utasították el, mert az elavult, tudományosan vitatott pszichológiai tesztek nem igazolták homoszexuális irányultságát.

A luxembourgi bíróság ma kimondta: A menedékkérő szexuális irányultságának meghatározása céljából nem vethető alá pszichológiai személyiségtesztnek. Az ilyen teszt elvégzése ugyanis aránytalanul sérti a kérelmező magánélethez való jogát.

Miközben Európa, és az amerikai kontinens nagy része óriási előrelépést ért el az egyenlőség elismerése és az előítéletek felszámolása terén, több mint 70 országban számít továbbra is bűncselekménynek az azonos neműek közötti testi kapcsolat.

Iránban, Szomáliában, Szudánban, Mauritániában és Szaúd-Arábiában halálbüntetés jár érte.

A nemzetközi menedékjog, az uniós, és így a magyar jogszabályok is biztosítják, hogy akit szexuális-érzelmi irányultsága vagy nemi identitása miatt üldözés fenyeget, az menekültstátuszt kapjon, a Helsinki Bizottság számos LMBTI ügyfele védelmet is kapott Magyarországon az elmúlt két évtizedben.

A védelem megadása azonban itt sem „bemondásra” történik, fontos a menedékkérelem szavahihetőségének felmérése. Ez sokkal nagyobb kihívás lehet, mint olyan ügyekben, ahol egy menekülőt politikai vagy vallási okból ér fenyegetés, hiszen a vizsgált téma a magánélet legintimebb területeit érinti. Nem véletlenül mondta ki az Európai Unió Bírósága már egy korábbi ügyben, hogy szigorúan tilos a szexuális élet részleteiről faggatni a menedékkérőt, orvosi vizsgálatoknak alávetni őket vagy sztereotip előítéletek (például „a meleg férfiak mindig nőiesek”, „egy leszbikus nő nem vágyhat anyaságra”) alapján felmérni a szavahihetőségüket.

Magyarország Európában egyedülálló módon pszichológiai vizsgálattal igyekszik megállapítani, hogy egy menedékkérő valóban meleg, leszbikus vagy biszexuális-e.

E gyakorlatot a Magyar Helsinki Bizottság sok éve bírálja, véleményünkkel több hazai bíróság is egyetértett. A hazai vizsgálatokban alkalmazott pszichoanalitikus szemléletű személyiségteszteket a második világháború előtt dolgozták ki (a Rorschach-tesztet a 20-as, a Szondi-tesztet a 30-as években), így a homoszexualitással kapcsolatos megközelítésük is a régmúlt szemléletét tükrözik.

A melegségre vagy biszexualitásra betegségként, személyiségzavarként tekintenek, miközben számos ország korábbi hasonló döntése nyomán a Világegészségügyi Szervezet 1992-ben véglegesen törölte ezeket a mentális betegségek listájáról. E tesztek alkalmazásával a menedékkérő csak akkor „bizonyulhat” melegnek, ha paranoiás, narcisztikus, hisztérikus tüneteket mutat, férfiként nőies, nőként férfias, vagy ha bizonyos színeket előnyben részesít másokkal szemben. A rossz döntés pedig könnyen a kérelmező életébe, testi épségébe is kerülhet. Ennek ellenére a magyar menekültügyi hatóság megcáfolhatatlan bizonyítékként tekint a tudományosan széles körben vitatott és évtizedek óta meg nem újított tesztek alapján íródó „szakértői véleményekre”.

Ma a luxemburgi bíróság is megerősítette a Helsinki Bizottság, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság és a legtöbb európai állam álláspontját, miszerint a szavahihetőség felmérése itt is az eljáró hatóság vagy bíróság feladata. Egy megfelelően képzett tisztviselő vagy bíró erre tökéletesen alkalmas – pontosan úgy, ahogy egy politikai vélemény vagy vallásos hit „őszinteségét” is fel tudja mérni. Ebben a feladatban nyújt támogatást egy brit szakértő és a Helsinki Bizottság által kidolgozott részletes módszertan, amelynek alapmodelljét több ország (például Nagy-Britannia, Svédország vagy Új-Zéland) már hivatalosan is alkalmazza. E módszer segít feltárni a sokszor traumákkal tűzdelt élettörténet azon részeit, melyek fontosak a szavahihetőség megállapításához, a tudománytalan és megalázó módszerek elkerülésével.

A Bíróság ítélete az Unió összes tagállamát kötelezi. Az ítélet így fontos lépés abban a küzdelemben, hogy senkinek ne kelljen halálos fenyegetéssel, kínzással vagy bántalmazással szembenéznie egy életen át, csak azért, mert egy vele azonos nemű embert szeret.

Szigetvári: Dúró Dóra kitiltaná a melegeket a mozikból

0

A Jobbik néppártosodása csak látszat, valójában ma is csak egy Putyin-barát, gyűlölködő, szélsőséges párt. Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke szerint ezt bizonyítja Dúró Dóra kirohanása is, miszerint ő még a mozikból is kitiltaná a melegeket.

Dúró Dóra közölte: szemen szedett hazugság az MTI tudósítása, mely szerint az országgyűlési képviselő azt nyilatkozta, pártja örül a melegektől kapott szavazatoknak is.

Szigetvári Viktor szerint Dúró Dóra szélsőséges reakciója jól bizonyítja, hogy a Jobbik semmit nem változott. Ugyanaz az oroszbérenc, megosztó, gyűlöletkeltő szélsőjobboldali párt maradt, ami volt. Dúró Dóra és pártja másodrendű állampolgárnak tekintik a szexuális kisebbségeket. Ha rajtuk múlna, megfosztanák a melegeket eddig kivívott jogaiktól és megakadályoznának minden értelmes társadalmi vitát, illetve jogkiterjesztést.

Ezzel pedig magyar és magyar állampolgárok között teremtenének törvényekkel egyenlőtlenséget.

Forrás: Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke

Lehet-e egy neonáci vezető meleg és zsidó ?

0

Egy ismert brit neonáci vezető negyven év után befejezte és kilép a szélsőjobb szervezetből. Ennek hátterében egy igencsak szenzációs indok áll: a férfi meleg és zsidó felmenőkkel rendelkezik. 

Az 58 éves Kevin Wilshaw, aki 18 éves kora óta aktívan részt vett a szélsőjobb mozgalmakban Nagy-Britanniában a Channel 4 brit televízióban adott interjújában bevallotta: meleg és zsidó ősei is vannak.

“Rájöttem: a fajgyűlölet szemét!

– mondta a televízióban, hozzátéve azt, hogy  kilép a Nemzeti Frontból, amely a legerősebb neonáci szervezet Nagy Britanniában.

A riporter megkérdezte tőle, hogy egyáltalán miért lépett be a szélsőjobboldali csoportba?

“A gimiben magányos srác voltam és kerestem a közösséget, amelyet köztük találtam meg. Teljesen elzártuk magunkat a társadalomtól. Így azt éreztük, hogy állandóan minket támadnak és mi csak visszavágunk. Holott mi voltunk a támadók. Azt, hogy milyen érzés, hogy gúnyolnak és leköpnek az utcán, akkor veszed észre amikor te vagy az áldozat!” – számolt be a tapasztalatairól Wilshaw.

Továbbá az is kiderült róla, hogy zsidó ősei vannak:

“Anyám lánykori családneve Benjamin volt, zsidó vér folyik az ereimben”

Az interjújában arról is beszámolt, hogy eddig soha nem gondolt arra, hogy a náci értékrendje, és az anyja zsidó származása “összeegyezhetetlen” lenne. Amikor a zsidóságára gondolt, akkor a lelki szemei előtt sohasem érző és hétköznapi emberek jelentek meg, hanem  egy “nemzetközi, arctalan csoport”.

Neonáci körökben nem tekintik “bocsánatos bűnnek” a homoszexualitást, annak ellenére, hogy egyáltalán nem számít ritkaságnak, ha egy tagnak vagy akár vezetőnek eltérő a szexuális orientáltsága. Például Jörg Haider, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) hírhedt vezére családja mellett férfi szeretőt is tartott. Ugyanúgy a zsidó származás sem számít épp a legjobb ajánló levélnek.

Az utóbbi időkben társaival együtt muzulmán mecseteket támadtak meg Nagy-Britanniában. A brexit népszavazás óta megnőtt a szélsőjobb befolyása az országban, ahol egyre gyakoribbak az atrocitások a külföldiek, főként a vendégmunkások ellen.

Ez volt ma – 2017. október 5.

0

Szinte hihetetlen dolog történt ma: közleményben humorizált az MSZP. Más ügyben azért Gyurcsány Ferenc beszólt a pártnak. A Las Vegas-i mészárosról pedig egyre több dolog derül ki, de az még mindig nem, miért ölt meg 58 embert.

Titkos élete volt a Las Vegas-i mészárosnak

Gyertyák az áldozatok emlékére
Fotó: MTI/EPA/Eugene Garcia

Évtizedek óta halmozta fel a fegyvereket Stephen Paddock, az elmúlt egy évben például 30-at vett.

Aprólékosan kitervelte a merényletet,

ami után el akart menekülni. Azt viszont még mindig nem lehet tudni, miért lövöldözött.

Az biztos, hogy aktív szerencsejátékos volt, és bár alkalmanként több tízezer dollárt is megforgatott, de nem tartozott a nagymenők közé.

MSZP: Csintalan Sándor közkincs

A hvg.hu-nak adott interjúban Csintalan Sándor azt mondta, vissza akar lépni az MSZP-be, sőt, pártelnöknek is bejelentkezett. Erre reagált ironikus közleményben az MSZP, ezt írták:

Csintalan Sándor olyan pártok felett álló közkincs, akit egy párt sem sajátíthat ki saját maga számára. Mi sem tesszük.

Gyurcsány beszólt az MSZP-nek

MTI Fotó: Soós Lajos

Szerinte a Fidesz nem tekint ellenfélként a szocialistákra. Gyurcsány azt próbálja sugallni, hogy Orbánék már csak ellenük, illetve a Jobbik ellen politizálnak.

Az előzmény, hogy a Fidesz beleegyezett egy nyilvános vitába, Molnár Zsolt Németh Szilárddal vitázik az ATV-ben. A vita létrejöttét többen úgy értelmezik, hogy

a Fidesznek nem érdeke az MSZP szétesése.

Molnár Zsolt szerint egyébként nem érdemes összeesküvés-elméletekkel foglalkozni.

Színjáték a Lázár-Orbán vita?

Létezhet, hogy a Fideszen belül is hasonló jelenségek tanúi legyünk, mint az MSZP-ben? Előfordulhat, hogy a nyilvánosság előtt fordítson hátat egy vezető politikus Orbán Viktornak, és ne a főnöke határozza meg, mit tegyen a jövőben? Ezek a kérdések merültek fel Lázár János kapcsán, aki arra tett utalást, hogy a választások után kivonul az országos politikából.

Ahogy cikkünkből kiderül, nem valószínű, hogy önállóan határoz saját jövőjéről.

Ilyen bomlasztást Orbán még neki sem nézne el.

Inkább színjátékról van szó.

Mellár Tamás nem akar lapítani

MTI Fotó: Beliczay László

Korábbi véleményét megváltoztatva, egyéni képviselőként elindul a Fidesszel szemben Pécsett Mellár Tamás. Az ismert konzervatív közgazdászprofesszor szerint Magyarországnak nagyon káros lenne még négy év Fidesz-uralom. A FüHünek azt mondta, lelkiismereti kérdésnek tekinti, hogy cselekedjen mindenki, máskülönben cinkossá válik a jelenlegi helyzet fennmaradásában.

Mellárt már támogatja Bokros Lajos pártja,

és ígérete van az LMP-társelnök Hadházy Ákostól. Színvallásra akarja késztetni a többi ellenzéki pártot is, hogy széles körű együttműködés jöjjön létre. A Jobbikkal is tárgyalna, mert „nagy a baj”. A MoMa 500 napos programját vállalná legszívesebben.

Véget érhet a meleg menedékkérők megalázása

A Magyar Helsinki Bizottság szerint az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka nincs meggyőződve a szexuális irányultság vizsgálatára vonatkozó tesztek megbízhatóságáról, és arról, hogy helyes azokat a menekültügyi eljárásban felhasználni. A per apropóját a Magyar Helsinki Bizottság meleg ügyfelének kálváriája szolgáltatja, akinek

menedékkérelmét azért utasították el, mert a tudományosan vitatott módszerek nem igazolták, hogy meleg.

A meleg menekültekkel kapcsolatban Hollandiában is van egy botrány, erről is írtunk.

Még macerásabb lesz a budapesti tömegközlekedés

November elején elkezdődik az M3-as metró felújítása. Ez a tervek szerint három évig tart majd. Az első, egy évig tartó ütemben a metró munkanapokon kora reggeltől estig csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik, a Lehel tértől Újpest felé pótlóbuszokkal lehet eljutni.

Kihirdették az irodalmi Nobel-díjast

Kazuo Ishiguro (MTI/EPA/Daniel Deme)

Idén arra számítottak a szakértők, hogy a tavalyi megosztó döntés, Bob Dylan díja után kevésbé váratlant húz majd a Svéd Akadémia. Egyrészt így is lett, mert egy európai regényíró kapta a díjat, de

a bejelentés mégis óriási meglepetés.

A 114. irodalmi Nobel-díjas ugyanis nem egy kifejezetten esélyesnek tartott szerző, hanem a japán származású angol író, Kazuo Ishiguro lett.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK