Jobb rúgója miatt nyert a bajnok

0
1111

Három mezőnygólt is kihagyott a Tampa Bay Buccaneers rúgója, Nick Folk, az eddig a leggyengébbek közé tartozó New England Patriots-védelem viszont magára talált a csütörtök éjszakai meccsen. Az ő rúgójuk, Stephen Gostkowski ráadásul mind a négy kísérletét berúgta.

A címvédő New England Patriots a Tampa Bay Buccaneershez látogatott az NFL ötödik játékhetének első meccsén. Ez az egyetlen város, ahol az idén eddig meglepő vereségeket elszenvedő Patriots főedzője, Bill Belichick még egyszer sem nyert.

A csapatból hiányzott a liga egyik legjobb tight endje, Ron Gronkowski, combsérülés miatt, de a Tampa védelméből kiesett három fontos játékos: Kwon Alexander és Lavonte David linebackerek, valamint T.J. Ward safety, viszont eltiltása után visszatérhetett Doug Martin futó.

A Patriots-irányító Tom Bradynek nem volt még interceptionje a szezonban – egészen az első támadásig, amikor is négy jó passz után

csúnyán túldobta üresen álló elkapóját,

a hazaiak újonca, Justin Evans pedig leszedte a labdát.

Az első negyedben egy ideig mindkét csapat védői jól álltak a lábukon és megakasztották a támadásokat, de aztán elkezdett látszani, hogy mennyien hiányoznak a hazaiaktól, jó futásokkal a Patriots a negyed végére eljutott egy mezőnygólig, 0-3.

A második negyed elején Martin révén főleg futásokkal haladt a Buccaneers is, a drive végén a touchdownt is ő szerezte, látványos vetődéssel, 7-3.

De haladni tudott a Patriots is, ők is TD-vel válaszoltak, Chris Hogan kapta el Brady passzát, 7-10. Sőt, a védők gyorsan megállították a hazaiak támadását, és egy jó puntvisszahordás után a Tampa térfelének közepéről támadhattak újra a vendégek. A jó mezőnypozíciót végül mezőnygólra tudták váltani, 7-13.

A maradék 40 másodperc még elég volt arra, hogy kétszer is szabálytalankodjanak a Patriots védői Jameis Winston ellen, így 56 yardról Nick Folk megpróbálhatott egy mezőnygólt, de kihagyta.

A második félidő ugyanúgy folytatódott, mint amilyen az első volt:

a hazai támadók továbbra sem tudtak haladni,

főleg Patrick Chung védekezett jól. Tom Brady viszont többször megtalálta Brandin Cookst, újra sikerült mezőnygólig jutni, 7-16.

A meccs előtt a liga leggyengébbjei közé tartozó Patriots védelem újra hamar megállította a Winstonékat. A Buccaneers sokat pályán lévő védelme egyre jobban fáradt, ennek ellenére egy sacknél sikerült kiverniük Brady kezéből a labdát, amelyet meg is szereztek.

Mezőnygólkísérletig jutott a Tampa,

Nick Folk azonban ezt is csúnyán mellérúgta,

és miután a múlt héten is rontott rúgásokat, nem biztos, hogy még a jövő héten is a csapat tagja lesz.

Ezúttal a Patriots sem jutott pontokig, de egy jó punt után a saját kétyardosukról jöhettek a hazai támadók. Winston végre megtalálta DeSean Jacksont, 41 yardos játék lett a vége.

https://twitter.com/NFL/status/916137473364844544

Mike Evans gyanús körülmények között tűnt el az endzone-ban, de nem repült zászló, így maradt a mezőnygól –

Nick Folk ezt is kihagyta,

a Tampa vezetői valószínűleg azonnal elkezdtek új rúgót keresni, Folk pedig magába roskadtan ült a padon.

A védők megint megtették a magukét, így jöhettek újra Winstonék. viszonylag gyorsan végig is mentek a pályán, végül Winston passzát Cameron Brate kapta el az endzone-ban, Folk pedig legalább az extra pontot berúgta, 14-16.

Az onside kick nem sikerült, mint ahogy Bradyéknek sem a first down, de Gostkowski most sem hibázta el a mezőnygólt, 14-19.

1 perc 10 másodperce maradt a hazaiaknak, a 20 yardos vonalig sikerült eljutniuk, de

az utolsó passzt leütötték a védők,

győzött a Patriots.

A vendégek ezúttal elégedettek lehettek a védelmükkel, a támadófal azonban továbbra is gyengélkedik, Brady nagyon sokszor megütötték, így is 300 yard fölé jutott. A Buccaneersnél Winston a végén jól játszott, ezért jutott 334 yardig, az első három negyedben azonban elég pontatlan volt, Martin viszont biztatóan tért vissza, 5,7-es átlaggal futott.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .