Bombariadó miatt szakadt félbe a drogbanda pere

0
751

Az érdi bűnbanda tagjait azért állították bíróság elé, mert az ügyészség szerint kilószámra árulták a drogot, és hamis 500 eurósokat hoztak forgalomba.

2015 januárjában a bűnügy két vádlottja Érden kibérelt egy lakást, amiből egy bűnbarlangot alakítottak ki. Ide futott be és itt talált gazdára a hamis pénz, de kábítószer-kereskedelemmel is foglalkoztak. A hamis bankjegyeket a névérték 50-60 százalékán, alkalmanként több ezres tételben adták tovább. A kábítószert – kokaint, MDMA-t, amfetamint – Belgiumból hozták, általában trélereken szállított kocsikba rejtve. A drogot a lakásban kiporciózták, majd piacra dobták.

Hogy csökkentsék a lebukás veszélyét, a banda feje a kábítószerek és a hamis bankjegyek vásárlóinak, a dílereknek osztrák és belga, feltöltős SIM kártyákat adott telefonkészülékkel együtt. Sőt rendszeresen gondoskodott a kártyák feltöltéséről is. 

Amikor 2015 októberében a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói házkutatást tartottak az érdi lakásban, 7 kiló kábítószer mellett mérlegeket és több mint 200 darab 500-as címletű hamis euró bankjegyet találtak.

A vád szerint a lebukásig összesen 195 ezer hamis euróval kötöttek ügyletet, melyért 64 millió forintot kaszáltak.

A Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószerkereskedelem és különösen nagy értékű pénzre, folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás miatt emelt vádat a csoport hét tagja ellen. Közülük ketten vannak előzetesben.

A bíróság október ötödikén tartotta meg az első tárgyalást. A vádlottak egyike nem jelent meg a Budapest Környéki Törvényszéken, állítólag nemrég elkapták a szlovák rendőrök, most ott ül börtönben. Az ügyész éppen csak elkezdte a vádirat ismertetését, amikor a bíróság egyik alkalmazottja a bíró fülébe súgta, hogy bombariadó miatt ki kell üríteni a termet. A tárgyalás így félbeszakadt, az épületet órákon át vizsgálták, az előzetesben lévő vádlottakat visszavitték a börtönbe. A folytatás december elején várható. A bíróság épületében robbanóanyagot nem találtak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .