Ha kedd van, akkor ez nem Belgium

0
1003
MTI/AP/Martin Meissner

Rögtön az elején ellőjük a poént: a franciák megállították Brüsszelt.

Órákkal a mérkőzés előtt amúgy az keltett némi derültséget, hogy a magyar köztévé műsorvezetője úgy vezette fel a mai elődöntőt, hogy a Ferencváros játszik Belgiummal. A műsorblokk végére persze helyesbítette a hibát, ám ez a tévesztés bearanyozta a mémeket gyártó és kedvelő internetes közönség keddi napját.

Ami a meccset illeti, vélhetően a világbajnokság két legjobb csapata játszott egymással. A belgák mellett a csapategység szólt, valamint az, hogy nagyon jó játékosaik vannak, a franciák mellett pedig az, hogy nagyon jó játékosaik vannak és csapatként is kiválók. Az ember már előre sajnálta, hogy e két nagyszerű egység közül az egyiknek búcsúznia kell.

Az első félidő igen jó játékot hozott, ami kicsit meglepő, mert a mérkőzéssorozatnak ebben a szakaszában már nem szoktak jó első félidőt játszani a csapatok. Kivéve persze, ha valamelyikük gólt szerez – ekkor ugyanis a másik lépéskényszerben van, feladja a biztonsági játékot, támadni kell, egyenlíteni, győzni.

A francia-belga meccs első félideje annak ellenére parádésra sikeredett, hogy a mérkőzésnek ebben a szakaszában nem esett gól. Küzdelem volt, színvonal szintúgy, a csapatok tényleg odatették magukat.

A második félidő belga támadásokkal és francia góllal indult: az 51 percben Umtiti fejese landolt a vörös mezesek kapujában. Ezt követően a belgák mindent egy lapra téve rohamoztak, de nagyobb helyzeteik inkább az ekkor főként kontrákra berendezkedő franciáknak voltak.

A vége: Franciaország – Belgium: 1-0.

Szerdán a horvátok és az angolok játszanak a döntőbe jutásért.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .