Fajgyűlölő üzenet miatt rúgták ki az egykori válogatott kapust a Herthatól

0
648
Facebook

Jens Lehman a fekete kvótákról viccelődött egy színesbőrű futball sztárral whatsappon. Dennis Aogo szintén játszott a német válogatottban, jelenleg sport kommentátor. A fekete kvótákra tett megjegyzést Lehman, aki a Hertha tanácsadója volt, és a felügyelő bizottság tagja. Szerda délelőtt a fő tulajdonos döntése alapján Lehmant kirúgták a berlini Hertha klubtól éppúgy mint korábban a magyar kapus edzőt, Petry Zsoltot.

Németországban nem viccelnek az ilyen ügyekben

Bár mind Petry Zsolt mind pedig Jens Lehman azonnal bocsánatot kért, de nem volt apelláta: mindkettőjüknek mennie kellett! Az ok: a náci múlt. A nácik a faji törvények alapján többmillió embert meggyilkoltak. Üldözték a melegeket is, ők is lágerbe kerültek.

Ma Németországban a futball jelentős szerepet tölt be az asszimilációban. A török vagy afrikai futballisták gyakran eljutnak a válogatottba is.

Facebook

 

A magyar kormány reakciója

Szijjártó Péter külügyminiszter behívatta Németország budapesti rangidős diplomatáját, és kérdőre vonta Petry Zsolt kirúgása miatt. A berlini külügy közölte: nem érti a magyar kormány reakcióját.

Orbán Viktor miniszterelnök, akinek szenvedélye a futball, kiállt Petry Zsolt mellett.

Jens Lehman kirúgása kapcsán a magyar kormány tapasztalhatja, hogy Németországban markánsan másképp ítélik meg az ilyen ügyeket mint a nemzeti együttműködés rendszerében.

Ráadásul a Zöldek már a hatalom kapujában állnak Berlinben. Ők pedig még sokkal következetesebbek ilyen ügyekben, és ráadásul nem haboznak bírálni más uniós államok gyakorlatát ezzel kapcsolatban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .