Kezdőlap Címkék Herta BSC

Címke: Herta BSC

Fajgyűlölő üzenet miatt rúgták ki az egykori válogatott kapust a Herthatól

Jens Lehman a fekete kvótákról viccelődött egy színesbőrű futball sztárral whatsappon. Dennis Aogo szintén játszott a német válogatottban, jelenleg sport kommentátor. A fekete kvótákra tett megjegyzést Lehman, aki a Hertha tanácsadója volt, és a felügyelő bizottság tagja. Szerda délelőtt a fő tulajdonos döntése alapján Lehmant kirúgták a berlini Hertha klubtól éppúgy mint korábban a magyar kapus edzőt, Petry Zsoltot.

Németországban nem viccelnek az ilyen ügyekben

Bár mind Petry Zsolt mind pedig Jens Lehman azonnal bocsánatot kért, de nem volt apelláta: mindkettőjüknek mennie kellett! Az ok: a náci múlt. A nácik a faji törvények alapján többmillió embert meggyilkoltak. Üldözték a melegeket is, ők is lágerbe kerültek.

Ma Németországban a futball jelentős szerepet tölt be az asszimilációban. A török vagy afrikai futballisták gyakran eljutnak a válogatottba is.

Facebook

 

A magyar kormány reakciója

Szijjártó Péter külügyminiszter behívatta Németország budapesti rangidős diplomatáját, és kérdőre vonta Petry Zsolt kirúgása miatt. A berlini külügy közölte: nem érti a magyar kormány reakcióját.

Orbán Viktor miniszterelnök, akinek szenvedélye a futball, kiállt Petry Zsolt mellett.

Jens Lehman kirúgása kapcsán a magyar kormány tapasztalhatja, hogy Németországban markánsan másképp ítélik meg az ilyen ügyeket mint a nemzeti együttműködés rendszerében.

Ráadásul a Zöldek már a hatalom kapujában állnak Berlinben. Ők pedig még sokkal következetesebbek ilyen ügyekben, és ráadásul nem haboznak bírálni más uniós államok gyakorlatát ezzel kapcsolatban.

Németország nem érti a magyar külügyet

A Petry ügy diplomáciai botránnyá válik miután a magyar külügy ezt az alkalmat is arra használja fel, hogy támadást intézzen az uniós normák ellen. Németország budapesti nagykövetsége megerősítette, hogy a Petry ügy miatt a magyar külügy bekérette a német ügyvivőt.

” A magyar kormánynak azok a megnyilatkozásai, melyek azzal kapcsolatosak, hogy Petry Zsoltot elbocsátotta a Hertha BSC, számunkra érthetetlenek. Ezt ügyvivőnk is világossá tette a magyar kormány számára a találkozás alkalmával. A nemzeti szocializmusra történő utalást a leghatározottabban visszautasítjuk!”

Így reagált a budapesti német nagykövetség Magyar Levente államtitkár és a német ügyvivő találkozójára.

Nyilvánvaló, hogy Magyar Levente és Szijjártó Péter Orbán Viktor miniszterelnök utasítására cselekszik. Vajon miért fújja fel ezt a tragikomikus ügyet a magyar miniszterelnök?

Orbán fél, ezért előre menekül

Trump veresége után két út kínálkozott az USA ex elnök európai barátainak. Boris Johnson az elsőt választotta: mondvacsinált ürüggyel kirúgta főtanácsadóját, Dominic Cummingsot, aki Trump politikáját hirdette Nagy Britanniában. Azonnal jelezte Washingtonban: az atlanti szövetség a fontos, nem pedig az, hogy ki ül a Fehér Házban.

Orbán Viktor a másik utat választotta: ellenáll a változásnak. Elhagyta az Európai Néppártot és új radikális jobboldali csoportot próbál szervezni Matteo Salvinivel és Mateusz Morawieckivel.

Tovább erősíti a kapcsolatokat Kínával és Oroszországgal pontosan akkor amikor az USA új külügyminisztere egyértelművé tette Brüsszelben: mindkét keleti nagyhatalmat az Egyesült Államok stratégia ellenfélnek tekinti.

Orbán Viktor felvállalja a trójai faló szerepet az Európai Unióban illetve a NATO-ban.

Arra számít, hogyha Washingtonból elküldik neki a selyemzsinórt, akkor Peking és Moszkva segít.

Legkésőbb a 2022-es választás alkalmából kiderül, hogy Orbán Viktor ezúttal jól számolt-e?!

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!