Eladták a Honvéd focicsapatot

0
879
Hemingway. Eladta. Forrás: honvedfc.hu

Eladta a Budapest Honvéd futballcsapatot George F. Hemingway. A vevő egy Fidesz-közeli cégcsoport. A vételár nem nyilvános.

Igaznak bizonyultak a keringő hírek, tulajdonost váltott a Budapest Honvéd. A reggel kiadott közleményben maga a klub tudatja, hogy George F. Hemingway eladta a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát a Metalcom csoporthoz tartozó Reditus Equity Zrt.-nek. A klub eddig a Hemingway tulajdonában álló, nevadai székhelyű Quinex America LLC befektető társaságé volt 2006 óta. A csapat azóta kétszer nyerte meg a Magyar Kupát, 2017-ben pedig bajnok lett.

A vevő egy Fidesz-közeli vállalkozó, Bozó Zoltán érdekeltsége, a metALCOM Zrt. Bozó egykor polgármesterjelöltként indult Szentesen a Fidesz jelöltjeként, de vesztett. Sikeres lett viszont az üzleti életben, az állammal is jó kapcsolatot ápol: a cég üzemelteti a déli határkerítést – írja a hvg.hu. A vevő tulajdonosa és üzlettársa, Mendelényi Dűniel olyan üzleti kör tagja, amely sok szálon kötődik kormányzati tisztségviselőkhöz, ahogyan arról nemrégiben az Átlátszó írt.

Korábbi hírek szerint a nehezen elinduló stadionépítés, az eredetihez képest jelentősen megdráguló új Bozsik-stadion elkészülésének ára az volt, hogy Hemingway adja el a csapatot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .