Egyenlő kampányfeltételeket követel az MSZP a pártoknak

0
907
MSZP
Közterületen álló villanyoszlopokra helyezi ki plakátjait péntektől az MSZP-Párbeszéd szövetség. Mivel továbbra sem egyértelmű, hova, mit és mennyiért lehet kitenni, tiszta és minden pártra egyformán vonatkozó feltételekre van szükség – jelentette ki Őrsi Gergely.
Négy hónapos jogi buzavonára volt szükség ahhoz, hogy a közterületen álló villanyoszlopokra díjfizetés nélkül helyezhesse ki választási plakátjait az MSZP – ismertette a párt januárban indított jogérvényesítési eljárásának eredményét Őrsi Gergely. Az MSZP budapesti alelnöke a Nemzeti Választási Iroda előtt tartott sajtótájékoztatóján azonban hozzátette, nem megnyugató a helyzet továbbra se: tulajdonjogilag zavaros,  melyik villanyoszlop kihez tartozik. Elfogadhatatlannak tartják, hogy most már évente módosítják a választási törvényt, legutóbb múlt szeptemberben, és a kapcsolódó jogszabályokat. “Azt követeljük, minden választási kampány előtt minden jogszabály legyen világos, hogy a pártok tudják, milyen feltételekkel hova és mit szabad kihelyezniük” – hangsúlyozta. Hivatalos oszlopkatasztert követelnek, azt, hogy a nemzetközi tulajdonú energetikai cégek nyilvánítsák ki, folytathatnak-e kampányt a tulajdonukban álló felületeken: ne ködösítsenek, ne  hivatkozzanak bonyolult használati szerződésekre.
A bizonytalanság ellenére megkezdik a közterületi kampányt, ahogy a Fidesz már megtette. Mivel a Kúria az MSZP beadványát elfogadta, követelik az igazságos, mindenkire vonatkozó, pártfüggetlen feltételek biztosítását.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .