Cseh fegyvereket fogunk gyártani

0
1776

Cseh licensz alapján fog gyalogsági kézi lőfegyvert gyártani a HM Arzenál Zrt. – közölte a két honvédelmi miniszter. Az üzlet keretében 100 millió euró értékben 200 ezer fegyvert készítenek.

Tíz éves időtartamban 200 ezer gyalogsági kézi lőfegyvert fog gyártani a HM Arzenál Zrt. a Ceská Zbrojovka Export nevű cég licensze alapján – jelentette be a két tárcavezető, Simicskó István és Karla Slechtová.

Először az összeszerelés kezdődik Magyarországon, jövőre pedig a teljes gyártás a HM cégénél történik. Ez 200 munkahelyet teremt.

Simicskó szerint ezzel a döntéssel

„a magyar hadiipar újraindul”.

Azt is közölte, hogy a magyar hadiipar újraélesztése során azt szeretnék, hogy elsősorban a V4-es országokkal együttműködve alakítsák hadiipari kapacitásaikat.

Arról nem esett szó, hogy mely fegyvertípusról van szó. A patinás cseh gyártó szinte mindenféle kézifegyvert készít: pisztolyokat, hagyományos puskákat, gépkarabélyokat és gránátvető puskát, de még légfegyvert is. A Magyarországon gyártott fegyverekből a cseh haderő is részesülni fog.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .