Kezdőlap Címkék Washington Times

Címke: Washington Times

Ellenségének tekintik a magyar kormányt?

Panaszkodott a Washington Times című markánsan jobboldali lapnak Kovács Zoltán államtitkár, aki arra célzott, hogy Biden kormányzat ellenségnek tekinti a magyar kormányt. Kovács úgy gondolja ebben a tekintetben visszatér az Obama korszak.

Akkor a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes vezetője nem is nagyon titkolta, hogy az Egyesült Államok örülne, ha Magyarország miniszterelnökét nem Orbán Viktornak hívnák.

Trump elnök idejében lényegesen javult az USA és a magyar kormány viszonya. A Fehér Házban fogadták Orbán Viktor miniszterelnököt, aki jó kapcsolatot alakított ki Trump budapesti nagykövetével.

Orbán egy percig sem titkolta, hogy Trump választási győzelmében érdekelt. Trump veszített. Biden pedig azt a Tony Blinkent nevezte ki külügyminiszternek, akinek édesapja budapesti nagykövet volt korábban, és Soros György baráti köréhez tartozott.

Márki Zay Péter és az USA

Az akkor még igen kevéssé ismert politikust a State Department hívta meg az Egyesült Államokba – nyilvánvalóan a budapesti nagykövetség ajánlására. Az amerikaiak már akkor fantáziát láttak benne amikor Márki-Zay Pétert Magyarországon még nagyon kevesen vették komolyan.

Most viszont már teljesen más a helyzet: az ellenzék egyik esélyes miniszterelnök jelöltjéről van szó! Akinek kedvéért Karácsony Gergely visszalépett noha több szavazatot szerzett az első fordulóban és sokkal több pénzt költhetett el mint vetélytársai.

Márki Zay Péter folyamatosan arra hivatkozik, hogy ő a legesélyesebb Orbán Viktor megbuktatására. Nem kizárt, hogy az USA budapesti nagykövetsége is ezen az állásponton van. Márpedig ez egyáltalán nem elhanyagolható szempont. Ha Márki-Zay Péter lesz a kihívója, akkor Orbán Viktornak át kell írnia a választási forgatókönyvet. Nemcsak azért, mert Márki-Zay Péternek nincs olyan bírálható múltja mint a Dobrev-Gyurcsány párosnak hanem, mert a korrupciós ügyek kerülhetnek a középpontba!

Ezzel kapcsolatban az amerikai nagykövetségnek átfogó dokumentációja van. Bukarestben a főügyésznő, Laura Codruta Kövesi az amerikai nagykövetség információi alapján buktatta le a korrupt elit sok befolyásos képviselőjét. Ilyen adatbázist Orbán Viktor és csapata ellen is fel lehet használni.

A pedofil törvény fügefa levele, akkor nem takarhatja el az óriási korrupciót, amely a nemzeti együttműködés rendszerének alapja. Ha Márki-Zay Péter, aki meglehetősen populista húrokat penget erre alapozza választási kampányát, akkor igen kínos perceket okozhat Orbán Viktornak, aki pontosan tudja: az USA nem az az ellenfél, akivel viccelni lehet.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK