Kezdőlap Címkék VOLT

Címke: VOLT

Vár az EFOTT!

0

A VOLT és a Balaton SOUND után a héten startol a Velencei tó partján az EFOTT. Egyetemisták és főiskolások érkeznek az ország különböző pontjairól, hogy együtt szórakozzanak, ismerkedjenek és nem utolsó sorban sportoljanak és programokon vegyenek részt. Merthogy az eredetileg nem is fesztiválként, hanem valóban csak turisztikai találkozónak indult rendezvény ezekben kiemelkedően erős. Mondhatni az ország talán legsportosabb fesztiváljáról van szó, mert a megszokott programok mellett itt helyet kapnak olyan egyedi lehetőségek, mint a lézerharc, sörjóga, sportlövészet vagy épp a wakeboard. Akiben él a mozgás iránti vágy vagy a versenyzés szelleme, különböző akadályversenyekre is benevezhet. Reggel torna, délután akár küzdősport a mindennapos mulatság mellett. Még a Harry Potter rajongók is megtalálhatják a maguk sportját; hiszen az EFOTT kviddicsezésre is lehetőséget nyújt. (J.K.Rowling:Harry Potter c. művében ún. varázslósport- a szerk. megj.) A világhírű zenei fellépők mellett megmaradtak a turisztikai programok is, többek közt lovaskocsival lehet bejárni a környéket, a pincészeteket. Az idelátogatók a borkészítés mesterségébe is bele kóstolhatnak – szó szerint. Mindezek mellett rengeteg gyerekprogrammal várják azokat, akik a kis lurkókkal kívánnak szórakozni. Na és ne feledkezzünk meg róla, hogy egyetemi rendezvényről beszélünk-, ami nem csak egyetemistáknak szól- viszont a felsőoktatásban tanulóknak egy külön EFOTT Challenge versenysorozattal készülnek, a főszervező az ELTE csapata.
De ha valaki a bulira érkezne, akkor élőben hallhatja a tóparton énekelni John Newmant, Jessie J-t, több mint 100 magyar fellépőt a július 10-16. között megrendezésre kerülő EFOTT fesztiválon!

A VOLT-on voltunk

0

A tegnapi nulladik nappal kezdetét vette a 26. Telekom VOLT Fesztivál. Személy szerint a kedvenc fesztiválom, és a helyszínválasztás miatt külön lehet imádni: a Soproni Lövérekben, a fesztivál mögötti erdős terület fantasztikus hangulatot ad.

Mi hétfőn érkeztünk le, hogy elkerüljük a sorban állást, de sajnos ez nem sikerült. Rengeteget kellett várni a jegykiadásra, s ugyanezzel a jelenséggel találkoztunk kedden is: kígyózó sorok álltak mindenütt. A tulajdonosváltás érződik, rengeteg szabályon szigorítottak.

A szigorítások mellett megjelent egy pozitív újítás: Idéntől lehet karszalaggal fizetni, ami sokkal kényelmesebb, és a fennmaradt pénz visszakerül a számlára automatikusan. Olyan, mint egy elhagyhatatlan paypass a kezünkön. Emellett eltűntek a műanyag poharak, és 450Ft-os saját poharat vásárolhat magának mindenki.

Az időjárás most se volt szerencsés, a VOLT egy-két napját mindig elmossa az eső, viszont több helyen is árulnak esőkabátokat.

Az árakkal szembesülni már nem volt olyan sokkoló, szokásos nagy fesztiválárak, ha az ember itt akar enni vagy inni, akkor az nem lesz pénztárcakímélő. A felesek 1000 Ft környékén mozognak, sört pedig 500 Ft körül lehet kapni.

A nap húzóneve, s a fesztivál egyik legnagyobb fellépője a Depeche Mode volt. Ők pedig hozták, amit elvártunk tőlük: már nem fiatalok, de mégiscsak csináltak egy elég kellemes bulit. A rajongók végigtombolták a kétórás koncertet, és félistenként tekintettek az imádott zenészeikre. Róluk egyébként érdekesség, hogy Bécsben szálltak meg, mert itt nem találtak öt csillagos szállodát. A nap többi részében nem voltak nagyobb fellépők, nulladik nap révén.

Örömteli volt azzal szembesülni, hogy a családok éve miatt rengeteg gyerekprogrammmal várják a családosokat, légó építés, backstage-túra, és mozizhat az, akinek épp nem koncertezni van kedve. Aki a VB-t szeretné nézni, s szurkolni a kedvenc csapatának az külön sátornál teheti ezt meg.

VOLT ideje alatt plakátokkal és beszélgetésekkel, különböző termékekkel hívják fel a látogatók figyelmét egy fontos témára, az autizmusra.

Ma indul be csak igazán a fesztivál, tart az 1. nap, olyan nevekkel várják az idelátogatókat, mint Hurts, Redfoo and the Party Rock Crew, vagy épp Ákos. Mindenképp érdemes lejönni, egyelőre több a pozitív benyomás a fesztiválról.

Németh Flóra Fanni

 

 

Ez volt ma – 2017. november 13.

0

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnrészesség gyanújával egy személyt őrizetbe vett Alstom-ügyben; a román szenátus elutasította a törvénytervezetet, amely hivatalos ünneppé nyilvánítaná március 15-ét a romániai magyarok számára; a soproni VOLT fesztivál a Depeche Mode koncertjével indul majd június 26-án.

Újabb gyanúsított Alstom-ügyben

A Független Hírügynökség értesülései szerint egy újabb gyanúsítottja van a nagyberuházási botránynak. Azt még nem lehet tudni, hogy közszereplőről van-e szó. A Központi Nyomozó Főügyészség a bűnrészességgel gyanúsított személyt őrizetbe vette, lakóhelyén házkutatást tartott.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2016 szeptembere óta nyomoz az M2-es és az M4-es metróvonalra beszerzett francia Alstom-metrókocsik ügyében vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt.

Román szenátus: március 15. nem lesz ünnep

Elutasította a kétkamarás bukaresti parlament szenátusa hétfőn azt a törvénytervezetet, amely hivatalos ünneppé nyilvánítaná március 15-ét a romániai magyarok számára.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) törvényjavaslatát csak 8 szenátor támogatta, 11-en tartózkodtak, 82-en pedig a tervezet elvetésére szavaztak.

A tervezet lehetővé tenné a magyarlakta települések, valamint a megyék önkormányzatai és intézményei számára, hogy ünnepségeket szervezzenek ezen a napon, és ezek költségét az általuk kezelt költségvetésből fedezzék. A romániai munkáltatók kérésre szabadnapot adhatnának március 15-én magyar alkalmazottjaiknak, a magyarság ünnepéről pedig különkiadásokban számolna be a román közszolgálati televízió és rádió.

Mészáros-részvények: „persze, ez gáz, de nem a tőzsdéé”

Hónapok óta tartó irgalmatlan vágtázásban vannak a Mészáros Lőrinc tulajdoni körében álló tőzsdei cégek részvényei. A Konzum, az Opus és az Appeninn több száz, sőt, ezerszázalékos növekedést értek el, egyértelműen a politikai hátszélre felkapaszkodva. Nem bizonyítható, de nem is zárható ki, hogy létezhet olyan informális személyi kör, amely időben értesül(t) arról, milyen céget vásárol(t) Mészáros Lőrinc birodalma. Egy tőzsdei szereplő szerint „persze, ez gáz, de nem a tőzsdéé”.

Szemerkényi Réka mégis kulcsszerepben?

Nem valószínű, hogy Szemerkényi az új munkahelyéről bármilyen hatást tudna gyakorolni mérvadó washingtoni körökre. A mérvadó esetünkben annyit jelent, hogy aki meg tudná győzni a Trump-adminisztrációt: viseltessen kegyesebben Orbán Viktor és az ő kormánya iránt.

Budapesti kémtörténetek ide vagy oda, jelen pillanatban úgy tűnik, Washington inkább bekeményít Orbánékkal szemben. Kirívó példa erre a budapesti ügyvivő nemrégi beszéde a MUOSZ-ban, amelyben sokkal nyíltabban, mint egyik elődje, a Szabadság-téri sétájáról elhíresült Andre Goodfriend, az elemi sajtószabadságot kérte számon. És ami teljesen példátlan: pályázatot hirdetett az amerikai külügyminisztérium a vidéki magyar sajtónak. Ilyen amerikai lépés aligha történt még meg egy szövetséges állam irányában.

Legalábbis mindig ezt a választ kaptuk amerikai illetékesektől, amikor felvetettük a Szabad Európa Rádió magyar adásának újraindítását.

Bejelentették a 2018-as VOLT első fellépőit

A soproni fesztivál a Depeche Mode koncertjével indul majd június 26-án. A zenekar magyar fesztiválon először lép színpadra, de többször koncerteztek már Magyarországon, és mostanában kifejezetten gyakori vendégnek számítanak – legközelebb 2018. februárjában zenélnek majd a Papp László Budapest Sportarénában. Lobenwein Norbert, a VOLT alapító-főszervezője ennek kapcsán elmondta, hogy Dave Gahanék évek óta a fesztiválozók kívánságlistájának élvonalában szerepelnek.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK