A VOLT-on voltunk

0
631

A tegnapi nulladik nappal kezdetét vette a 26. Telekom VOLT Fesztivál. Személy szerint a kedvenc fesztiválom, és a helyszínválasztás miatt külön lehet imádni: a Soproni Lövérekben, a fesztivál mögötti erdős terület fantasztikus hangulatot ad.

Mi hétfőn érkeztünk le, hogy elkerüljük a sorban állást, de sajnos ez nem sikerült. Rengeteget kellett várni a jegykiadásra, s ugyanezzel a jelenséggel találkoztunk kedden is: kígyózó sorok álltak mindenütt. A tulajdonosváltás érződik, rengeteg szabályon szigorítottak.

A szigorítások mellett megjelent egy pozitív újítás: Idéntől lehet karszalaggal fizetni, ami sokkal kényelmesebb, és a fennmaradt pénz visszakerül a számlára automatikusan. Olyan, mint egy elhagyhatatlan paypass a kezünkön. Emellett eltűntek a műanyag poharak, és 450Ft-os saját poharat vásárolhat magának mindenki.

Az időjárás most se volt szerencsés, a VOLT egy-két napját mindig elmossa az eső, viszont több helyen is árulnak esőkabátokat.

Az árakkal szembesülni már nem volt olyan sokkoló, szokásos nagy fesztiválárak, ha az ember itt akar enni vagy inni, akkor az nem lesz pénztárcakímélő. A felesek 1000 Ft környékén mozognak, sört pedig 500 Ft körül lehet kapni.

A nap húzóneve, s a fesztivál egyik legnagyobb fellépője a Depeche Mode volt. Ők pedig hozták, amit elvártunk tőlük: már nem fiatalok, de mégiscsak csináltak egy elég kellemes bulit. A rajongók végigtombolták a kétórás koncertet, és félistenként tekintettek az imádott zenészeikre. Róluk egyébként érdekesség, hogy Bécsben szálltak meg, mert itt nem találtak öt csillagos szállodát. A nap többi részében nem voltak nagyobb fellépők, nulladik nap révén.

Örömteli volt azzal szembesülni, hogy a családok éve miatt rengeteg gyerekprogrammmal várják a családosokat, légó építés, backstage-túra, és mozizhat az, akinek épp nem koncertezni van kedve. Aki a VB-t szeretné nézni, s szurkolni a kedvenc csapatának az külön sátornál teheti ezt meg.

VOLT ideje alatt plakátokkal és beszélgetésekkel, különböző termékekkel hívják fel a látogatók figyelmét egy fontos témára, az autizmusra.

Ma indul be csak igazán a fesztivál, tart az 1. nap, olyan nevekkel várják az idelátogatókat, mint Hurts, Redfoo and the Party Rock Crew, vagy épp Ákos. Mindenképp érdemes lejönni, egyelőre több a pozitív benyomás a fesztiválról.

Németh Flóra Fanni

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .