Kezdőlap Címkék Vanessa Massé

Címke: Vanessa Massé

Miért imádják a szupergazdagok a francia Riviérát?

Elkelt a Microsoft társalapítójának, Paul Allennek legendás villája, melynek értékét 105 millió dollárra becsülték a szakértők. A vásárló egy másik dollármilliárdos, a Millenium kockázati tőke alap tulajdonosa, Israel Englander – írja a Bloomberg.

18 hálószobája van a Villa Marylandnek, melyet VII. Edvárd angol király barátja a vasút és hajózási mágnás Sir Artur Wilson építtetett 1904-ben egy szikla ormán a Földközi tenger partján. A fogadásokon megjelent maga VII. Edvárd is, aki itt is az angol-francia entente-on munkálkodott, mely azután megnyerte az első világháborút. A Wall Street Journal beszámol arról is, hogy Paul Allen folytatta ezt a tradíciót: a Cannes-i filmfesztivál idején nagy partikat rendezett művészek és milliárdosok részvételével. A csúcspont az álarcos bál volt amikor mindenki kalóz jelmezt viselt a tengerparti villában illetve annak hatalmas parkjában.

Brad Pitt és Angelina Jolie a házasságuk idején sok időt töltöttek a legendás villában 2008 és 2016 között. Paul Allen óriási jachtja, az Octopus ott horgonyzott a közeli kikötőben Villefranche-sur-Merben.

A vásárló, Israel Englander könnyedén folytathatja a trendet hiszen a Forbes vagyonát 11,6 milliárd dollárra becsülte. Tavaly 20 millió dollárért vett egy elegáns lakást Párizsban, ahol korábban a L’Oréal alapítójának dédunokája lakott.

Paul Allen 2018-ban hunyt el. Végakarata szerint vagyonát jótékonysági alapok örökölték. Műgyűjteményét a Christie’s tavaly 1,5 milliárd dollárért árverezte el.

Henri Matisse, a fény festője

Nizzában van a nagy francia festő múzeuma, mely arról tanúskodik, hogy Matisse későn fedezte fel a Riviérát, de aztán egész életében hűséges maradt hozzá. Matisse távolról sem állt egyedül a Riviéra iránti rajongással: Pablo Picasso, Pierre Auguste Renoir, Claude Monet és Marc Chagall is sok időt töltött itt festéssel. Chagall kedvenc helye Saint Paul de Vence volt.

Grasse a világ parfüm fővárosa, amely ma is óriási vonzerőt jelent. Fragonard, az egyik legendás cég, saját illatot ígér minden gazdag vásárlónak.

A nizzai konyhaművészet is fontos vonzerő

A Riviéra fővárosa Nizza, melynek konyhája nemcsak Franciaországban, de az egész világon híressé vált.

“Nincs kecmec, mi itt csakis saját természetes alapanyagokkal dolgozunk” – mondja a Michelin csillagos étterem főszakácsa a CNN tudósítójának. Vanessa Massé a tulajdonosa is éttermének, de ettől függetlenül minden hajnalban a piacon kezdi a napját: ”friss, könnyű és ízletes a nizzai konyha” – magyarázza és hangsúlyozza:

“szeretem a saját ujjaimmal megtapogatni a friss zöldséget, hogy érezzem milyen ételt tudok készíteni belőle.

Nekem ez nem munka. Minden reggel boldogan kelek a napfényben a Riviérán. Belélegzem a friss tengeri levegőt, és vidáman kezdem a napot”

– mondta a Michelin csillagos főszakács a CNN tudósítójának a francia Riviérán.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK