Kezdőlap Címkék Simona Halep

Címke: Simona Halep

120 perc – 2018. január 28. 18:00

0

Véget ért a tanártüntetés

A Tanítanék Mozgalom szervezett tüntetést a Kossuth téren, a kormány több intézkedése ellen tiltakoztak. Bővebben itt olvashat róla.

30 napra börtönbe kerülhet az orosz ellenzéki vezető

Putyin legnagyobb ellenfelét, Alekszej Navalnijt az általa meghirdetett moszkvai tüntetésen vették őrizetbe. Várhatóan a közrend megzavarásával vádolják majd meg. Több mint száz városban volt tüntetés, 200-nál is több embert elvittek a rendőrök.

Kórházba került az Australian Open döntőse

A román Simona Halep tegnap kapott ki Caroline Wozniackitól a döntőben, utána viszont kórházban töltötte az éjszakát. Kiszáradás miatt vitték be, már a 30 fokos hőségben megrendezett meccsen rosszullétre panaszkodott. Reggel engedték ki.

Hai Simona – zeng az ország

0

Mi köze a román államnak ahhoz, hogy Halep ilyen hihetetlenül nagy sikert tudott elérni? Megmondom én: semmi. (Kovács Péter írása a lelato.transindex.ro-n):

„Mindenki hirtelen nagyon büszke lett erre a hölgyre, aki a női profi teniszezők világranglistáján első helyen szerepel. Vezércikkek, írások, facebook-bejegyzések ezrei áradoznak arról, hogy Simona Halep hihetetlen sportteljesítményével világszinten pozitív fényben tünteti fel Romániát. Ez valóban így van, és nem csak Halep esetén, hanem bármilyen más sportágban.”

„Simona Halep nem azért sikeres, mert a román állam által kialakított rendszerből kiemelkedett, és nyerni tudott. Soroljuk újra: nincsenek teniszpályák, nincsen felszerelés, nincsen elég edző, nincs kiválasztási bázis, nincs, aki felfedezzen egy tehetséget, nincs semmi. Halep esetén voltak lelkes szülők, akik minden bizonnyal anyagilag is olyan szinten vannak, hogy a gyerekükbe tudtak fektetni. Természetesen nem csak pénzt, hanem időt, energiát, odafigyelést. Feláldozták a gyerekkorát azért, hogy bajnok lehessen. Neki sikerült, oly sokaknak nem. Aztán a román állam, politikusok, mindenféle szintű döntéshozók, akik a kisujjukat sem mozdították haisimona sikere érdekében, most büszkék, feszítenek, vagánykodnak, fotózkodnak, és ünnepi eseményeken mondanak pohárköszöntőt a nemzeti hős tiszteletére.”

Halep az első román női világelső

0

Hétfőtől Simona Halep nevével kezdődik majd a női teniszezők világranglistája, ez azután vált biztossá, hogy a román játékos szombaton bejutott a döntőbe a pekingi keménypályás tornán.

A 26 éves teniszező a Roland Garros-győztes Jelena Ostapenko ellen nyert az elődöntőben – a júniusi, párizsi fináléban is ez volt a párosítás, de akkor a lett győzött -, és ezzel leváltja a WTA-rangsor élén a spanyol Garbine Muguruzát. Halep az első román játékos, aki női világelső lesz.

A férfi világranglista-vezető is döntőt játszhat a kínai fővárosban: Rafael Nadal szombaton három szettben kerekedett felül a bolgár Grigor Dimitrovon.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK