Kezdőlap Címkék Sao Jiming

Címke: Sao Jiming

Minden évben oltás a Covid ellen?

A koronavírus ellen is évenként kellene védőoltást adni. Erről beszélt Kína egyik vezető vírus szakértője. Sao Jiming a pekingi Global Timesnak azt mondta: lehet, hogy évente meg kell ismételni a Covid védőoltást, de nem biztos, hogy erre szükség is lesz. A kínai szakértő hivatkozott azokra a külföldi szakértőkre, akik  harmadik oltást is javasoltak a védettség érdekében.

Albert Bourla, a Pfizer főnöke a CNBC televízióban beszélt erről mondván minden 12 hónapon belül szükség lehet egy új oltásra.

A kínai szakértő hangsúlyozta, hogy egyetlen vakcina sem jelent száz százalékos védelmet a koronavírus különböző mutációi ellen.

Ismertette a Pfizer amerikai oltási kampányának adatait. Eszerint két Pfizer oltás után is 5800 amerikai fertőződött meg a Covid-19 vírussal. Közülük 74-en meg is haltak.

Chilében rendkívül gyors és sikeres oltási kampányt hajtottak végre, majd pedig felmérték az eredményt. Minden vakcina jól vizsgázott, kivéve a kínai Sinovac-ot. Ez a vakcina csak 67%-os védelmet nyújtott. Igaz, hogy 80%-ban garantálta azt, hogy az illető nem hal bele a vírus fertőzésbe.

A kínai szakértő szerint ez már elfogadható eredmény. A lényeg az, hogy a vakcina szinte mindenki számára olyan védelmet nyújt, hogy a betegség nem lesz olyan súlyos, amellyel már kórházba lehet kerülni.

A kínai szakértő elismerte, hogy még nagy a bizonytalanság, de minden vakcina jobb mint a vírus fertőzés, amely eddig már több mint 3 millió ember halálát okozta a világon.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK