Kezdőlap Címkék Plakátügy

Címke: plakátügy

Éjfélig ad haladékot a DK, az MSZP Poltot kérdezi

0

A DK éjfélig ad haladékot a Fidesznek arra, hogy bemutassa annak bizonyítékait, fizetett a választási plakátokért a 2010-es kampányban. Az MSZP pedig azt kérdezi Polt Péter főügyésztől, mi kell még ahhoz, hogy büntetőeljárás induljon az ügyben.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint 2010-ben választási csalást követett el a Fidesz – mondta sajtótájékoztatón Oláh Lajos országgyűlési képviselő. Szerinte példátlan botrány, hogy alapos a gyanú arra, hogy egy párt választási csalással győzött”, először a rendszerváltás óta.

A politikus arra utalt, hogy a napokban kipattant: a Hír TV – amely akkor a Fidesz választási kampányát szervezte – nem találja azokat a számlákat, amelyeket a Fidesz óriásplakátjainak kihelyezésekor kellett kiállítaniuk a cég előző vezetése idején. Oláh Lajos szerint szerint nemcsak adócsalás, hanem

választási csalás is az, hogy „a Fidesz úgy tett ki óriásplakátot, hogy egyáltalán nem fizetett”,

ezért az akkor hatályos szabályok szerint is köztörvényes bűncselekmény valószínűsíthető.

A DK éjfélig ad haladékot a Fidesznek, hogy bemutassa a teljesítést, a fizetést igazoló számlákat, az átutalási bizonylatokat – jelentette ki, hozzátéve, ellenkező esetben egyértelműnek tekintik, hogy a 2010 után született döntések, köztük az új alaptörvény érvénytelen, jogilag megkérdőjelezhető. A történtek miatt a DK a demokratikus ellenzéki pártok egyeztetését sürgeti..

Milyen bizonyíték kell még ahhoz, hogy az ügyészség eljárjon a Fidesz-plakátcsalás ügyben tett MSZP-s feljelentés nyomán? – ezt már az MSZP kérdezi közleményében. Mint írják, az MSZP egy hónappal ezelőtt feljelentést tett egy rendkívül jól dokumentált választási és különösen nagy összegre, bűnszervezetben elkövetett csalás miatt. Most pedig a Hír TV jelenlegi menedzsmentje feljelenti a cég korábbi, a G-nap előtti vezetőit.

„Simicska feljelenti Liszkay Gábort, aki akkor még Simicska volt”

– fogalmaz Nyakó István sajtófőnök. A hatóságok viszont konokul hallgatnak továbbra is – teszi hozzá.

Ideje, hogy Polt Péter és az ÁSZ pártszolgálat helyett a kormányzati hatalom kontrolljaként működjön. Még akkor is, ha Domokos László ÁSZ-elnök konkrétan az állását, Polt Péter legfőbb ügyész pedig állásának élethosszig tartó meghosszabbítását köszönheti a 2010-es választási csalásnak az MSZP szerint.

MTI/FüHü

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK