Kezdőlap Címkék Nukleáris arzenál

Címke: nukleáris arzenál

Észak-Korea hajlandó feladni nukleáris programját

0

Erről tájékoztatta a világot Chung Eui-yong, a dél-koreai delegáció vezetője, aki hétfőn tárgyalt Kim Dzsongunnal. Az észak-koreai vezető két napon át látta vendégül a tíztagú dél-koreai küldöttséget, mely sikeres tárgyalásokat folytatott Phenjanban.

Megállapodtak abban, hogy csúcstalálkozót tartanak Panmindzsonban, a két Koreát elválasztó fegyverszüneti vonalon. Kim Dzsongun most először tárgyalt dél-koreai küldöttséggel azóta, hogy hatalomra került 2011-ben. Az elmúlt években Észak-Korea dinamikusan fejlesztette nukleáris és rakéta erőit. Emiatt számtalan ENSZ szankció sújtja ma is. Trump elnök többször katonai megelőző csapással fenyegette meg a világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszert. Kim Dzsongun a maga részéről nukleáris háborút ígért Amerikának.

Most viszont Kim azt közölte a dél-koreai küldöttséggel, hogy hajlandó leszerelni atom arzenálját, ha megfelelő biztonsági garanciákat kap! Mindehhez „őszinte tárgyalásokra ” lenne szükség Észak-Korea és az USA között – üzente Kim Donald Trumpnak.

A dél-koreai küldöttség Washingtonba utazik, hogy személyesen tájékoztassák az amerikaiakat a phenjani tárgyalásokról. Az USA hivatalos álláspontja az, hogy a

tárgyalásokra csakis azt követően kerülhet sor, hogy Észak-Korea leállította nukleáris és rakéta programját.

Kim Dzsongun tehát folytatja mosoly offenzíváját, melyet a téli olimpián kezdett el. Észak-Korea költségvetését rendkívüli mértékben megterheli a nukleáris és rakéta fejlesztési program. Ennek következtében a lakosság jelentős része nyomorog. A kínaiak – Észak-Korea szövetségesei – már régóta azt tanácsolják az ifjú diktátornak, hogy katonai fejlesztések helyett a polgári gazdaságot lendítse fel. Kim álma állítólag az, hogy a Fehér Házban tárgyalhasson az USA elnökével. Ezt sem nagyapja, a rendszert alapító Kim Ir Szen sem pedig apja, Kim Dzsongil nem érte el. Békülékeny ajánlatával most errefelé tett egy lépést Észak-Korea mostani vezetője, Kim Dzsongun.

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!