Kezdőlap Címkék Némethz

Címke: némethz

A rettenthetetlen hülyék országa

A Fidesz egyre ostobábbakat állít csatasorba. Kósa Lajos ugyan eltűnik a tűzvonalból, a Modern Városok programra fókuszál, de aggodalomra nincs ok. Az utánpótlás biztosítottnak látszik. Vagyis, nem arról van szó, amire sokan gondolnak: hogy fogy a párt holdudvara és már csupán a hülyék állíthatók hadrendbe. Nem a muníció van fogytán, hanem a Belső Párt látja úgy, hogy velünk, magyarokkal, így kell kommunikálni.

A tőmondatok, az egyszerű megfogalmazások országa lettünk. Még nincs bevégezve a munka, maradt még feladat, de az elvetett mag lassanként szárba szökken.

A magyaroknak, tisztelet a kivételnek, ez kell. Ezt ismerte fel a Belső Párt. Hogy a demokráciáért sírni, a jogállam lebontásán sopánkodni, a sajtó szabadságát követelni – mindez csak igen keveseket érdekel. Ezek nem olyan témák, amelyek nagy tömegeket megmozgatnak.

Minél egyszerűbbnek lenni, minél primitívebben fogalmazni. Ez a koncepció, és ennek ágyaz meg az oktatás következetes lebutítása, valamint a sajtó elfoglalása. Ez utóbbi is nagyon fontos. Ha az emberek nem jutnak rendes hírhez, információhoz, és a tájékoztatásnak kinevezett központi ukázokat a Mészáros-Habon-Vajna Művek színvonalán kapják, előbb-utóbb hozzászoknak ehhez. Elfelejtik, hogy volt idő, amikor az összetett mondatokat is értették és kettőnél több bekezdést is képesek voltak végigolvasni.

Ennek kíván véget vetni Orbán Magyarországa, miután rájött, hogy nincs szükség a míves megfogalmazásokra. Alapvetően gondolkodó emberekre sincs szükség, azokkal mindig baj volt, amióta világ a világ.

Orbán Magyarországának Kósa Lajosokra, Németh Szilárdokra van szüksége. Az ő szájukból hihetően hangzik a sorozosás – náluk intelligensebb, vagy annak látszó személyektől ez rosszul venné ki magát.

Orbán és a Belső Párt jó érzékkel ismerte fel, hogy az embereknek nem igazságokra, hanem hihető történetekre van szükségük. Arra, hogy Mari néni Bivalyosborzadályon féljen attól, hogy a migránsok megerőszakolják, és Jőzsi bácsi se merjen elmenni a kocsmába, mert a múltkor Soros Györgyöt látták ott lopakodni.

Ezt, hiába tudják, hogy hülyeség, gond nélkül elhiszik. Ami ennél kicsivel is árnyaltabb és bonyolultabb, azzal ne is próbálkozzon senki.

Ahogy Petri György írta: a rettenthetetlen hülyék kora jő…

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK