Kezdőlap Címkék Murányi András

Címke: Murányi András

Bréking nyúz, október 2. – Tudósítás a másik valóságból

0

Valamit tudhat Muránnyi András: szemmel láthatóan kiverte a biztosítékot, hogy elszegődött a Párbeszéd kommunikációs újságírójának. S nem is csak egy cikkben megy neki a kormánypárti média. Meglepő támadást olvashatunk Ungár Péter ellen a Magyar Időkben – igaz, csak amolyan viccelődőset, mégiscsak Schmidt Mária fiárl van szó. S ha már Murányi és Ungár: jó apropót kínálnak arra, hogy jól megadja Gábor a független sajtónak.

888.hu – A független hatalmi ág vergődése

Úgy látszik, a független és szabad sajtónak nem tűnik föl, hogy épp a független és szabad sajtóból igazol valaki egy párt kommunikációs igazgatói posztjára.

Nem sokkal a Tarháló Párt igazolásának híre után érkezett az, hogy az Index is tarhálni kezdett. Úgy tűnik, a tarhálás a liberálisok, függetlenek védjegyévé vált.

A „független“ sajtó önképe szerint a polgárok megbízásából dolgozik. Ezt a tételt már tesztelte a politis.hu, de sajnos elvérzett rajta.

Úgy tűnik, a polgárok nem kívánnak áldozni a „független“ sajtóra.

A második legfontosabb tétel az, hogy a média a „negyedik hatalmi ág“. Ebből a perspektívából Murányi hatalomból hatalomba jet skizett, legalább a szférát nem hagyta el. Ám a fékezős-ellensúlyozós metafora szerint a hatalmi ágak egymást kell, hogy ellenőrizzék, különben zsarnokság vagyon. Ha a média hatalmi ág, akkor ellenőrzésre szorul, méghozzá a többi hatalmi ág által.

Ezt az ellenőrzési kísérletet azonban toporzékolva, hisztériázva utasította el a „független“ média, hiszen ha ellenőrzik, megszűnik a függetlensége.

Így lesz a média független hatalmi ág, egyedül a világon, kivonva magát a fékezős-ellensúlyozós logika kényszerítő érvei alól.

Hogy a független sajtó sorsa mi lesz, azt – ezt tanultuk a haladóktól! – majd a Piac eldönti.

Figyelő – Mellébeszélésre szerződtette a párbeszéd az exfüggetlenobjektív újságírót

A balliberális (saját terminológiájuk szerint „független”) újságíró egyik legjobb példája Murányi András. A haladó újságíró annyira „független” és „objektív”, hogy simán leigazol egy párt kommunikációs igazgatójának. Igaz, a két beosztás között legfeljebb a fizetés a különbség.

Ha Murányi a saját felfogása szerinti „függetlenség” jegyében látja el feladatait a Párbeszéd kötelékén belül, akkor a párt kommunikációjában nem várható nagy változás, de számára mindenképpen előnyös, hiszen legalább jól megfizetik az „oktatásegészségügy” skandálásáért.

De akármekkora sztárgázsit kap a „függetlenobjektív” újságíróból átvedlett kommunikációs szakember, lendülete már most megtörni látszik. „Mibe keveredtem!” – gondolhatta magában Murányi tegnap az ATV stúdiójában az Egyenes Beszéd című műsor vendégeként. Rónai Egon műsorvezető ugyanis úgy nézett rá, mint egy jószívű tanítóbácsi a nem túl éles elméjű diákjára.

Csak kedvesen mosolygott és közben szókratészi kérdésekkel próbálta rávezetni a zoom.hu exhírigazgatóját, hogy mekkora hülyeséget csinált.

Magyar Idők – Erre költi a pézét Ungár Péter

Ungár Péter, az LMP házi milliárdosa korán felismerte a média erejét. Vásárolt és alapított néhány hírportált, köztük az azonnali.hu-t.

A tartalomelőállítási színvonal meredeken emelkedik, nem kidobott pénz az a sok százmillió forint, amit Ungár az online-ra áldoz. A csupa nagy nevekből álló szerkesztőgárda napról napra erőteljesen tematizálja a közvéleményt, az elsöprő erejű publicisztikáikról zeng a közösségi média, az azonnali.hu már most az egyik legmeghatározóbb médiumnak számít.

Nézzük, miért: Itt van például ez a tényfeltáró cikk, a maga nevében hiánypótló alkotás, a mindenhova f…szokat rajzoló facebookos csávók nélkülözhetetlen tevékenységéről.

Az interjú komoly népművelői kérdéseket feszeget: lehet-e szórakoztatni az internet emberét indokolatlan f..sz rajzolással? És kiderül, hogy igen. A gimis szintű humor átlépi a generációk és a társadalmi különbségek szakadékait, és behatol oda is, ahova nem várnánk.

Ha eddig kétségünk volt, mire veri el a lóvét Ungár Péter, merre tart a médiabirodalma, most már minden világos.

Úgyis mondhatnánk, minden fa..a!

Bréking nyúz, október 1. – Tudósítás a másik valóságból

0

Két legyet üt egy csapásra a Ripost, amely homályosan utalgat annak a francia államfőnek, Macronnak a másságára, aki nyíltan Orbán Viktor politikája ellen harcol. Idehaza is talál persze célpontot a kormánymédia: Murányi Andrást és Karácsony Gergelyt egyszerre támadják, amiért az előbbi elszegődött a Párbeszéd kommunikációs igazgatójának. S persze van migránsos írás is., természetesen gyűlöletkeltő és megfélemlítő stílusban.

Ripost – Félmeztelen férfiakkal ölelkezik Macron

A francia elnök a Kis-Antilákhpz tartozó Szent Márton szigetre látogatott a hétvégén, ahol olyan képek születtek róla és félmezelen férfiakról, hogy azóta is ezeken ámul a világ. Az egyik fotón egy nemrégen a börtönből szabadult félmeztelen  férfival ölelkezik Macron, egy másikon pedig a társaságában lévő fiatalok egyike a középső ujját mutatja a kamerának. A képek láttán a Macron politikai ellenfele, a jobboldali Nemzeti Front elnöke,

Marine Le Pen azt írta az egyik közösségi oldalon: Ez megbocsáthatatlan! A felháborodásomat nem tudom kifejezni! Franciaország biztosan nem ezt érdemli.

Macron természetesen azonnal reagált Le Pen szavaira, és kifejtette, hogy számára

Franciaország összes gyermeke egyforma, és ő segíteni akar a fiatalokon.

Az elnök szerint Le Pen szavai gyűlöletkeltőek.

Külön érdekesség, hogy a Szent Márton-szigeten több gyönyörű nő, köztük szépségkirálynők is tűkön ülve várták, hogy legalább egy szelfit készíthessenek az államfővel, Macron azonban inkább a félmeztelen fiatal férfiakkal töltötte idejét.

A francia first lady nem kísérte el férjét a Kis-Antillákra.

Pesti Srácok –  A Párbeszéd kegyelemkenyerét eszi a néhai Népszabadság „nagyon független” főszerkesztője

Soros György bevándorláspárti alakulata, a Párbeszéd kommunikációs igazgatója lett Murányi András, az üzleti okokból az enyészeté lett Népszabadság volt főszerkesztője, aki korábban rendszeresen a független újságírás biztosítékaként aposztrofálta magát. A szebb napokat is megélt Murányinak vélhetőleg nem a mostani állása jelenti karrierje csúcsát, a Párbeszéd támogatottsága ugyanis szinte mérhetetlen.

A jelek szerint szükség van az új arcokra is, ha már a párt vezetője rendszerint más pártoknál vállal miniszterelnök-jelölti szerepet.

A casting nem lehetett kezdőknek való feladat, hiszen ott olyan kommunikációs vezénylőtábornokok vannak, mint a Karigeri vendégfellépései miatt más leszerepelt szerepjátékos csoportoktól igazolt Burány Sándor, a kőbányai szopórém rettenthetetlen üldözője, vagy a bármilyen írott, vagy csak képzelt szöveg betűit misztikusan összeolvasva bármiből kormányváltó hangulatot kiolvasni képes Mellár Tamás.

A kérdés már csupán az, hogy a Dreamteam kispadjáról Murányi mennyire lesz képes ékesszólásával feltornázni a Párbeszéd nulla százalékhoz konvergáló népszerűségét.

888.hu – A betiltott iszlamista szervezet már a gyerekek agyát mossa át

A számos országban betiltott iszlamista szervezet, a Hizb ut-Tahrir állítása szerint 16 év alatti személyeket nem vesznek be a soraikba. Egy újságíró a hónapokig tartó megfigyelése során azonban nemegyszer látott a szervezet ülésein 10 év körüli gyerekeket imádkozni és a Koránt tanulmányozni.

Az Iszlám Állam mellett nyíltan kiálló szervezet többek között Pakisztán, Oroszország, Kína, Törökország és Egyiptom feketelistáján is szerepel. A szervezet Nagy-Britanniában viszont teljesen legálisan működik, hiszen a hatóságok szerint a felekezet nem erőszakos.

A Hizb ut-Tahrir (HuT) nevű iszlamista szervezetről már korábban kiderült, hogy szerintük az Egyesült Királyság és az USA is az iszlám vallás és a muszlimok ellen folytat háborút.

A szervezet egyik fő célja, hogy Angliában is bevezessék a saríát, azaz a rendkívül szigorú és elnyomó iszlám jogrendszert.

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK