Kezdőlap Címkék MomenTour

Címke: MomenTour

MomenTour

A Momentum tavaly márciusban bemutatta MomenTour nevű telefonos applikációját, mellyel a külföldön élő magyarok szavazását szeretné megkönnyíteni – ha már ők levélben nem élhetnek a szavazati jogukkal.

A MomenTour abban segített a tavalyi választásokon, hogy egymásra találhassanak azok az utasok és sofőrök, akik egy irányból kelnek útra szavazni – így megosztva az útiköltségeket és gondolataikat egymással.

Tavaly április óta azonban úgy módosította a Fidesz a választási törvényt, hogy már nem lehet közös utazást szervezni a külföldi nagykövetségekre – gyakorlatilag betiltották a MomenTour alkalmazást. A törvény (Ve. 143/A. § (3) bekezdés) szövege szerint: “Szavazóhelyiséghez történő szállításra való felhívásnak minősül a szavazóhelyiséghez való szállítás megszervezése, illetve a szavazóhelyiséghez való szállítás szervezésére szolgáló számítógépes alkalmazás előállítása, közzététele.”

Az új törvény értelmében az alkalmazás már nem megengedett, így hiába töltötték már le több, mint 5000 ezren az alkalmazást, és regisztráltak közel 15 ezren a külképviseleteken való szavazásra, nekik az odajutást maguknak kell megoldaniuk.

A kormány ezzel még nehezebb helyzetbe hozza az elvándorolt magyarokat, mert nem hogy nem engedélyezi számukra a levélben szavazást, még az akár több száz kilométerre lévő külképviseletekre való eljutást is megnehezíti.

Tavaly egyébként az elvándorolt magyarok elsöprő többsége szavazott ellenzéki pártokra, egy londoni exit poll alapján elsősorban a Momentumra, a Jobbikra, és az LMP-re.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK