Kezdőlap Címkék Matthew Stafford

Címke: Matthew Stafford

El se kezdődött a szezon, de sorra dőlnek ki a sztárok

0

Térdszalagszakadás miatt az egész szezont ki kell hagynia a címvédő New England Patriots egyik legfontosabb játékosának. A Kansas City Chiefs első számú futóját vesztette el. Egymás után jönnek a sérülések, pedig még az előszezon sem ért véget az NFL-ben.

Sokan bírálják az előszezont, mondván, mindig megsérül valaki a sztárok közül. Ugyanakkor erre a négy meccsre szükség van: egyrészt azért, hogy valamennyire az amúgy ilyenkor keveset játszó kezdőjátékosok formába lendüljenek, másrészt pedig azért, hogy a csapatok el tudják dönteni, kik kerülnek be végül az 53 fős keretekbe.

Julian Edelman
Forrás: Wikimedia Commons

Természetesen

idén sem ért véget az előszezon súlyos sérülések nélkül.

Az előző Super Bowl győztese, a New England Patriots a csapat egyik legfontosabb játékosát, az elkapó Julian Edelmant veszítette el, egész szezonra. Jobb térdében ugyanis elszakadt az első keresztszalag.

A 32 éves elkapó volt eddig Tom Brady irányító legmegbízhatóbb célpontja, a februári Super Bowlon például egészen hihetetlen elkapást mutatott be:

Edelman felé az elmúlt négy szezonban átlagban mindig legalább 9 passz ment meccsenként. Idén hosszabbították meg a szerződését két évvel. A statisztikák azt mutatják, hogy ha ő nincs a pályán, akkor

Brady is sokkal gyengébb teljesítményt nyújt:

Nagyon fontos játékost veszített a Kansas City Chiefs is: az első számú futót, Spencer Ware-t. Neki is a jobb térde sérült meg, a hátsó keresztszalagja szakadt el. Az ESPN szerint neki is ki kell hagynia az egész szezont.

A támadójátékban elsősorban

a futásokra építő Chiefsnél komoly veszteség az ő sérülése.

Tavaly lett első számú futó, és 214 próbálkozásból 921 yardot hozott össze, jónak mondható, 4,3 yardos átlaggal. Emellett passzokkal is lehet keresni, tavaly 33-at kapott el 447 yardért.

http://www.instagram.com/p/BYTZtp8DMOl

Elvesztett egy kezdőjátékost a Chicago Bears is, az elkapó Cameron Meredithet – neki a bal térdében szakadt el az első keresztszalagja. A sérülés egyébként

annyira brutálisan nézett ki, hogy a tévéközvetítésben meg sem ismételték.

A Bearsnek ugyan idén sem voltak komoly esélyei a rájátszásra, de ezek Meredith kiesésével most tovább csökkentek.

Valamivel szerencsésebb volt a Dallas Cowboys linebackere, Anthony Hitchens. Neki várhatóan „csak” nyolc hetet kell kihagynia, szintén térdsérülés miatt. Az viszont gondot jelent a csapatnál, hogy pont ebben a pozícióban alig van minőségi játékosuk.

Könnyen lehet, hogy az a Jaylon Smith lesz a kezdő, aki az egyetemen óriási sztárnak számított, azonban olyan súlyosan megsérült, hogy

az is kérdéses volt, hogy pályára lép-e még valaha.

A Cowboys tavaly nagy kockázatot vállalt a draftolásával, hiszen tudták, hogy első évében még edzeni sem tud a sérülése miatt – most kiderülhet, megérte-e a kockázat.

És ezek csak a legutóbbi meccsek sérülései. Korábban elvesztett már egy kezdőt, a baloldali tackle George Fantet a Seattle Seahawks is, szintén térdszalagszakadás miatt. Pedig tőle sokat vártak a csapatnál a mostani, második NFL-évében. Más sérültekről pedig itt írtunk korábban.

https://twitter.com/RapSheet/status/902353429833666565

Persze nem csak sérülések történnek. A hírek szerint például hamarosan

megdől a legmagasabb fizetés rekordja:

a Detroit Lions irányítója, Matthew Stafford öt évre hosszabbíthat szerződést, méghozzá 135 millió dollárért cserébe.

Ezzel az Oakland Raiders irányítójának, Derek Carrnak az ötéves, 125 millió dolláros szerződését múlja felül.

A Patriots nem csak sérülés miatt vesztett el egy játékost: a defensive end Kony Ealyt a csapat küldte el. Pedig ő nemrég került csere útján ide, abban bíztak, hogy a volt Carolina Panthers-játékos pótolhatja a visszavonult Rob Ninkovichot. De hiába játszott korábban remekül például a tavalyi Super Bowlon, a Patriotsnál nem tudott beilleszkedni a rendszerbe.

https://www.instagram.com/p/BYT4NlijuDG

Mindenesetre nem maradt csapat nélkül: a New York Jets már le is csapott rá. Érdekesség, hogy a csapat egyik sztárja, Sheldon Richardson, Ealy unokatestvére.

Végül azt is meg kell említeni, hogy 14 éves karrier után bejelentette visszavonulását az elkapó Anquan Boldin. Ő tavaly még Detroitban játszott, idén viszont a Buffalo Billshez írt alá. Két hét után azonban úgy döntött, elég volt.

Arról beszélt, hogy döntéséhez leginkább a charlottesville-i események járultak hozzá. Azt mondta:

a foci volt az élete, de most fontosabb dolgokkal kell foglalkoznia,

és nagyon kényelmetlenül érzi magát attól, mennyire megosztott az ország.

A 36 éves Boldin egyébként a 14. helyen áll az elkapott yardokat számoló örökranglistán.

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!