Kezdőlap Címkék Mártírhalál

Címke: mártírhalál

Gáza, ahol a kör bezárul

A Hamász hatalmas és szerteágazó apparátust működtet, hogy egészen kicsi koruktól kezdve rávegye a gyerekeket arra, hogy szeressék a dzsihádot, és szenteljék életüket a zsidók elleni harcnak. A mártíromságra nevelnek, a Paradicsomban nagy jutalomban részesülő végső dicsőség ígéretével. 

Az indoktrinációnak (befolyásolt tanítás) a részeként – amelyet több platformon, például a Hamász óvodáiban, iskoláiban és nyári táboraiban hajtanak végre – a gyerekeket megtanítják arra, hogy a dzsihád vallási kötelesség, és hogy a mártíromság nagyobb jutalmat érdemel a hívőben a mennyben, mint bármely más cselekedet. vagy erény. Megtudják, hogy a dzsihád célja Palesztina felszabadítása a folyótól a tengerig, a zsidóktól, akiknek nincs joguk ott létezni, és felszámolni Izrael államot. A gyerekeknek közvetített üzenetek tele vannak antiszemita motívumokkal, amelyek démonizálják a zsidókat, és úgy mutatják be őket, mint a muszlimok örök ellenségeit, mint emberalatti „majmok és disznók leszármazottait”, és mint vérszomjas vadakat, akikkel nem lehetséges párbeszéd vagy megbékélés.

Ezt az indoktrinációt kiegészítik és felerősítik a szülők, különösen az anyák, akik örömüket fejezik ki gyermekeik mártíromsága miatt, és hajlandóak minden gyermeküket feláldozni az ügy érdekében.

Az ideológiai és vallási indoktrináción túl a kisgyermekek és tinédzserek intenzív katonai kiképzésben is részesülnek, felkészítve őket arra, hogy felnőttként csatlakozzanak a Hamász katonai szárnyához vagy valamelyik terrorszervezethez. Ez a képzés a Hamász iskoláiban zajlik, de különösen a szervezet hatalmas nyári táborhálózatában. A táborok, amelyeken évente több százezer résztvevő vesz részt, az „ellenállás szellemét” ápolják, és elkötelezettséget ébresztenek az Izrael elleni megalkuvás nélküli fegyveres harc iránt, miközben harci ismeretek széles skáláját is megtanítják. Sok közülük olyan terroristákról nevezték el, akik fegyveres műveleteket és öngyilkos merényleteket hajtottak végre izraeli civilek ellen. A Korán-leckék, sporttevékenységek, játékok és szórakoztatás mellett a táborok kiterjedt katonai indoktrinációt és tevékenységeket kínálnak, amelyeket gyakran a Hamász katonai szárnyának, az ‘Izz Al-Din Al-Qassam Brigádnak a tagjai hajtanak végre. Ezek a tevékenységek magukban foglalják a késekkel és lőfegyverekkel (egyes esetekben éles lőszerrel) végzett képzést; szabad kézzel végrehajtott egymás elleni küzdelmet; menet- és lábgyakorlatok, valamint alagútharcot.

A táborozók színdarabokat adnak elő harcokról és izraeli katonák fogságba ejtéséről vagy rakéták kilövéséről Izraelre. Számos tevékenység Jeruzsálem és Al-Aksa felszabadítása köré épül, vagy a terroristák megemlékezésével és dicsőítésével foglalkozik.

Az indoktrináció másik jelentős platformja a Hamász médiája. Televíziós csatornái például olyan műsorok, amelyek némelyike ​​az óvodásoknak szól, amelyek a dzsihád és a mártíromság értékeit ültetik át, és rajzfilmeken, dalokon, verseken és bábelőadásokon keresztül dicsőítik a terroristákat. Sok műsorban, valamint a Hamász-gyűléseken és konferenciákon olyan gyerekek szerepelnek, akik megfogalmazzák a mozgalom ideológiáját.

A Hamász televíziós csatornáin sugárzott műsorok egyenruhába öltözött, álfegyverekkel felfegyverzett óvodásokat mutattak be, amint katonai támadásokat és túszejtést szimuláló színdarabokat rendeznek.

Szóval, mint Karthágót… sóval…

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK