Kezdőlap Címkék Knesszet

Címke: knesszet

Az amerikai alelnök ünnepi beszéde Jeruzsálemről a Knesszetben

0

2019-ben áthelyezik az USA nagykövetségét Jeruzsálembe – erősítette meg Mike Pence alelnök az izraeli parlamentben. Donald Trump december hatodikán jelentette be, hogy az USA elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának.

Ezt követetően tiltakozási hullám bontakozott ki a muszlim államokban. Pence alelnök kénytelen volt többször is elhalasztani az útját. Most viszont a Knesszetben hitet tett amellett, hogy a zsidóknak joguk van Jeruzsálemre és arra, hogy visszatérjenek Judeába és Szamáriába, vagyis Ciszjordániába.

Mike Pence egy olyan protestáns egyház tagja, amely maximális mértékben támogatja a zsidók visszatérését Izraelbe.

Ebből a célból „nemzetközi keresztény nagykövetséget” működtet Jeruzsálemben már 1980 óta. Ez a képviselet évente 20 millió dollárral támogatja a zsidók hazatérését.

„Mi maximálisan támogatni akarjuk a zsidókat. Elfeledtetni velük a holocaust szörnyűségeit. Mi olyan keresztények vagyunk, akik mindíg és mindenütt kiállunk a zsidók mellett”- mondta a „nemzetközi keresztény nagykövetség” vezetője a párizsi Le Figaro tudósítójának Jeruzsálemben.

Mike Pence ünnepélyes állásfoglalása a Knesszetben rendkívüli mértékben megerősítette Benjamin Netanjahu és a vallásos pártok pozícióját

– ismerte el a Háárec című ellenzéki lap. Az USA nemrég a felére csökkentette a palesztin menekülteknek nyújtott támogatást. Donald Trump ezzel is érzékeltetni akarta, hogy maximálisan támogatja Izraelt.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK