Kezdőlap Címkék Jean-Christophe Canizares

Címke: Jean-Christophe Canizares

Újabb díjat köszönhetünk az úszó VB-nek

0

Nem csak rekordszámú, négy darab jelölést kapott, de két kategóriában díjat is nyert a 17. FINA Világbajnokság nyitóelőadása a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett, rangos Bea World – Best Event Awards-on. Az ünnepélyes díjátadó gála Portóban volt.

A nyitóelődás elnyerte a legjobb élő szórakoztató műsor címet azzal, hogy elvitte a Best Live Entertainment szekció fődíját. A díjat Káel Csaba, a nyitóesemény főrendezője, a Müpa vezérigazgatója és a produkció látványvilágáért felelő francia kollektíva, az ECA2 vezetője, Jean-Christophe Canizares közösen vette át.

A másik nagy siker, hogy a világ legjobb megnyitóit, ünnepi ceremóniáit elismerő Opening/Celebration kategóriában is díjazták a produkciót, ott ezüst trófeát vihetett haza a budapesti nyitóelőadás. Ebben a kategóriában a 2016-os riói nyári olimpia megnyitója mellett állhatott fel a dobogó második fokára – ezzel a rekord számú négy jelölésből kettőt díjra váltott.

A Budapest szívében, 4 darab 80×10 méteres uszályból kialakított, a Dunán lebegő színpadon 220 önkéntes és fiatal sportoló, valamint közel 700 művész által létrehozott grandiózus produkciónak és az MTVA közvetítéséről tudósító több mint 55 nemzetközi csatornának – köztük a nyitóelődást online élőben közvetítő CNN csapatának köszönhetően – szerte a világban nézők sokasága gyönyörködhetett hazánk kultúrájában és a főváros szépségében – emlékeztet a kiadott közlemény.

Ez a különleges összművészeti produkció a hazai művészeti szcéna valódi összefogásából született.

„A Müpa csapata, a velünk dolgozó magyar művészek és a teljes hazai és nemzetközi stáb elképesztő odaadással és maximalizmussal dolgozott, mindenki nagyszerű munkát végzett”  – Káel Csaba.

Jean-Christophe Canizares arról beszélt, hogy „az lebegett a szemünk előtt, hogy az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított Duna-parti látkép – benne a csodálatos Budai Vár és a Lánchíd – egyfajta óriási multimédiás színházi térré változzon a nézők szeme előtt”.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK