Kezdőlap Címkék Jang Szong Thaeket

Címke: Jang Szong Thaeket

Mégsem ölette meg nagynénjét  a duci diktátor

Megjelent a nyilvánosság előtt Észak Korea diktátorának nagynénje, akinek férje egykor Kim Dzsong un mentora volt, de hamarosan az áldozatává vált. 2013-ban Jang Szong Thaeket kivégezték egy állítólagos puccskísérlet tervezése miatt.

Ő a rendszert alapító Kim Ir Szen által kiválasztott férje volt Kim Kyong Huj-nak. Ebben a minőségben azt a megbízást kapta, hogy készítse fel a trónörököst az uralkodásra. A duci diktátor Svájcban nevelkedett, ezért hazatérése után újra meg kellett ismerkednie Észak Korea nemzeti kommunista rendszerével. Amely permanens válságban volt amiatt, mert a jelenlegi diktátor apja az ország gazdaságát teljes mértékben alárendelte a katonai fejlesztési terveknek. Észak Korea atomfegyvert és ballisztikus rakétákat fejlesztett miközben a lakosság jelentős része éhezett!

A mentor a kínaiak modelljét javasolta a duci diktátornak

Kim Dzsong un másképp döntött. Folytatta apja fegyverkezési politikáját, mert így akarta tárgyalóasztalhoz kényszeríti az amerikai elnököt. Mentorát ezért likvidálta 2013-ban. Elterjedt a hír: családjával is végeztek! Észak Koreában szokás a családot is megbüntetni, ha a családfőt eléri a nemezis. Csakhogy a mentor neje Kim Ir Szen lánya vagyis királyi vér. Ezenkívül önmagában nem jelent veszélyt a hatalomra. Nem úgy mint a duci diktátor féltestvére, akit Kim Dzsong un parancsára meggyilkoltak Malaysia fővárosának repülőterén.

Csak két szék választotta el férje gyilkosától

Koncerten vett részt a királyi család és az észak-koreai vezérkar. A meggyilkolt mentor özvegye két székkel ült csak unokaöccse mellett vagyis teljes mértékben rehabilitálták. Természetesen olyan közel soha sem kerülhet a hatalomhoz mint a diktátor húga, aki a propaganda irányítója és olykor diplomáciai feladatokat is teljesít. A királyi család így felmutathatta egységét Észak Korea 25 milliós népe előtt, mely több mint 70 éve vegetál a Kim dinasztia meglehetősen szörnyű uralma alatt.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK