Kezdőlap Címkék Göd

Címke: Göd

A Samsung-beruházáshoz ad pénzt a kormány

0

Valószínűleg a gödi Samsung-autóakkugyár bővítésére szán 3,6 milliárd forintot a kormány több határozatban. A legtöbbet a mintegy százötven telek megvételére adja kölcsön.

A legújabb Magyar Közlönyben jelent meg több kormányhatározat, amelyek Göd városban végrehajtandó beruházás végrehajtását szolgálják. Az egyik önkormányzati képviselő csak annyit tudott válaszolni a Független Hírügynökségnek, hogy a Samsung-gyárral kapcsolatos ügyletről van szó. Kerestük Simon Tamás alpolgármestert, aki az ügy felelőse, egyelőre nem értük el.

Az első kormányhatározatban mintegy százötven, több tömbben együvé tartozó földrészletet nyilvánít beruházási célterületté a kormány. Az ezek

megszerzéséhez és fejlesztéséhez szükséges kiadásokra 2,151 milliárd forintot

folyósít kölcsönként a gödi önkormányzatnak. A pénzt 2019 utolsó napjáig kell visszafizetni.

A metódus tehát ugyanaz, mint a nemrégiben bejelentett debreceni BMW-üzem esetében, csak a lépték más. Ott 44 milliárdot ad visszatérítendő támogatásként a kormány a 400 hektár föld megvásárlására.

Mindezen felül a költségvetésből adnak még Gödnek 1,333 milliárdot működési támogatási előlegként, valamint 143,5 milliót fejlesztési támogatásként.

A Samsung SDI elektromos autók akkumulátor-gyárát tavaly május végén adták át Orbán Viktor részvételével. Akkor százmilliárd forint értékű, 600 új munkahelyet eredményező fejlesztésről beszéltek a dél-koreai cég ismételt megjelenésekor (2014-ben a Samsung bezárta tv-képcső-gyárát).

Azóta az önkormányzat részéről többször elhangzott a bővítés lehetősége.

Halálos baleset volt az M2-esen

0

Egy ember meghalt, amikor frontálisan összeütközött egy autó és egy kamion az M2-es autóút 27. kilométerénél, Göd közelében, közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

A forgalom egy sávon, váltakozva halad az M2-esen, de még mindig több kilométeres a dugó.

Az Útinform azt javasolja, hogy aki teheti, észak felől már a 36-os jelű kihajtónál, a csörögi elágazásnál Őrbottyán felé kerülhet. Az M0-s autóútról Káposztásmegyernél érdemes letérni és a 2-es főút felé haladni, vagy a fóti csomópontnál lehajtani és Őrbottyán felé kerülni.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK