Kezdőlap Címkék Ébredő erő

Címke: Ébredő erő

GRAFIKONBAN A VILÁG – Dollárban mért Csillagok háborúja

A Star Wars nyolc epizódja, és a tavaly megjelent első spin-off közül a legkevesebbe az első, a legtöbbe a most decemberben megjelent utolsó került, a legtöbb pénzt pedig a hetedik rész hozta eddig. Az első epizód negyven évvel ezelőtti megjelenése kapcsán látott napvilágot az alábbi grafikon az ikonikus franchise-ról.

 

A statista.com által készített összeállításból nem csak a fentiek derülnek ki. Azt is megtudhatjuk belőle, hogy durván 11 millió dollárba került az 1977-ben elsőként készült Egy új remény (amely utóbb a IV. epizód lett), a legutoljára leforgatott Az utolsó Jedik gyártása már 250 milliós költségvetést emésztett fel.

Persze az évek során a bevételek is jócskán megugrottak, ha nem is ilyen ütemben: az Egy új remény még „csak” 775 millió dolláros nyereséget hozott, a VII. epizód, a 2015 decemberében bemutatott Az ébredő Erő már több mint két milliárd dollárt. A decemberben bemutatott – eddigi utolsó – rész az előrejelzések szerint 1,5 milliárd dolláros bevételt fog majd produkálni.

Érdekes még megnézni azt is, hogy az első héten milyen kasszasikert, pontosabban bevételt hoztak az egyes epizódok. Mint azt a grafikonon az utolsó oszlopban a kék pötty nagysága is mutatja, ez arányban áll a végleges bevétellel.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK