Kezdőlap Címkék Covid19

Címke: Covid19

Sanghaj: zéró tolerancia a Covid vírussal szemben, de mi lesz a gyerekekkel?

Elválasztják a gyerekeket a szülőktől Sanghajban a karantén szabályok miatt. Kína 26 milliós gazdasági fővárosában egyre nehezebben viselik a teljes lezárást a korona vírus járvány miatt, mert a szigorú szabályok következtében a gyerekeket elválaszthatják a családjuktól.

Ha egy gyerek koronavírus tesztje pozitív, akkor elkülönítik, ha a szülők nem kapták meg a fertőzést. Ez a szabály, melyet nem könnyen fogad el a családközpontú kínai társadalom még a legnyugatiasabb nagyvárosban sem – jelentette az RFI francia közszolgálati portál.

A 7 évesnél idősebb gyerekeket speciális karantén központokban őrzik, míg a 7 évesnél fiatalabb vírusfertőzött gyerekek kórházba kerülnek. Látogatás természetesen nincs. A világháló viszont tele van képekkel arról, hogy a gyerekek egy része mennyire elveszettnek érzi magát ebben a helyzetben. A szülők szíve megszakad az aggodalomtól, de nem tudnak mit tenni. Kínában mindmáig a zéró tolerancia elve érvényesül a Covid vírussal szemben. Ez azt jelenti, hogy mindenkit elkülönítenek, aki vírusfertőzött. Ezzel a módszerrel küzdötték le a járványt a kiindulóponton, a 11 milliós Vuhanban. Ott a lezárás hónapokig tartott. Sanghajban egy hete. Kezdetben a hatóságok csak részleges lezárásra gondoltak, de a zéró Covid elv miatt az egész várost le kellett zárni. Senki sem tudja, hogy meddig.

Még senki sem halt meg

A város lakóinak döntő többsége be van oltva, és ennek eredményeképp egyetlenegy halál esetet sem jelentettek pedig a fertőzések száma meghaladta a 73 ezret. A baj az, hogy a fertőzés tovább terjed, tegnap újabb rekordot jeleztek: több mint 16 ezret – számolt be az ABC amerikai televízió. “Magas szintű a járvány terjedése ” – erősítette meg az egészségügyi hatóság vezetője Sanghajban. Kína más részeiből 10 ezer egészségügyi dolgozót küldtek a tengerparti nagyvárosba plusz kétezer katona orvost illetve nővért. Közben magában Pekingben is újabb Covid eseteket regisztráltak éppúgy mint az északkeleti Csilin tartományban Kínában.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK