Kezdőlap Címkék Caio Giulio Cesare Mussolini

Címke: Caio Giulio Cesare Mussolini

Mussolini dédunokája jogi akciókkal fenyegeti a Facebookot

Az 51 éves Caio Giulio Cesare Mussolini a Fratelli d’Italia szélsőjobboldali párt nevében indulni akar az európai választásokon. A Facebook szélsőséges nézetei miatt letiltotta.

„Működik a gondolat rendőrség”- nyilatkozta Rachele Mussolini, aki testvéréhez hasonlóan szélsőjobboldali nézeteket hirdet. Ő Rómában a városi tanács tagja. Egy harmadik Mussolini tagja az Európai parlamentnek. Alessandra Mussolini újra pályázni akar…
Benito Mussolini csaknem 25 éven át meghatározó szerepet játszott Itália életében. Az egykori szocialista politikus megszervezte a fekete ingesek fasiszta pártját, mely teljhatalommal irányította Olaszországot. Benito Mussolini Duce-nek nevezte magát és nagy hatást gyakorolt Adolf Hitlerre is.

Amikor az amerikaiak partraszálltak Itáliában a fasiszta nagytanács leváltotta Mussolinit. Börtönéből ugyan a németek kiszabadították, de politikai befolyását nem nyerte vissza. A második világháború végén szeretőjével együtt Milánóban kivégezték.

„A Mussolini név még mindig jó brand. Én már poszt fasiszta vagyok!”- nyilatkozta Benito Mussolini dédunokája az Il Messagero című olasz lapnak. Szerinte nem szélsőjobboldali nézetei hanem a neve miatt tiltotta őt le a Facebook. Ezért jogi akciókkal fenyegette meg az amerikai céget, mely egyébként rövid szünet után visszaadta a jogosultságát Caio Giulio Cesare Mussolininek, aki az Il Fratelli d’Italia mozgalom nevében kíván az Európai parlament tagja lenni.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK