Kezdőlap Címkék Antikommunista

Címke: antikommunista

Orbán csapata felfedezi Marxot

0

Orbán Viktor a fundamentalista antikommunista az utóbbi időben lelkesen méltatja Kínát, melyet a kommunista párt vezet vaskézzel immár 74 éve. A magyar miniszterelnök egyidejűleg bírálja a Nyugatot, “amely hanyatlik”, és különösen az Egyesült Államokat, “mely puccsot készít elő ellene.”

Jeszenszky Zsolt, a Hír Tv sztárja ezekután nem tehetett mást minthogy felfedezte Marx Károlyt, a kapitalizmus elszánt bírálóját.

“Marx jó kérdésekre rossz válaszokat adott“

– állapítja meg a Pesti Srácok oldalán korunk jeles teoretikusa. Jeszenszky Zsolt előadja Marx elméletét a tőke koncentrációjáról és centralizálásáról. Korunkban megtette ezt már a francia baloldali közgazdász, Thomas Piketty, akinek Capital-Tőke című könyve hetekig vezette a népszerűségi listát New Yorkban is. Konklúzió: nagyon kevesek kezében nagyon sok pénz összpontosul méghozzá egy országban: Marx idején ez a brit birodalom volt, ma pedig az Egyesült Államok. Ez a pénzügyi elit irányítja a világgazdaságot – írja Marx nyomán Jeszenszky Zsolt.

Miért hadakozik akkor Orbán az USA ellen?

Mert szuverenista vagyis a saját erejére kíván támaszkodni. Erre látja jó példának Kínát Orbán és Jeszenszky Zsolt.  Csakhogy ez vaskos tévedés: a kínai gazdasági csoda az USA aktív támogatásával ment végbe! A nyugati tőke és technológia tette naggyá Kínát nem pedig a konfrontáció az Egyesült Államokkal. Az a szovjet- orosz út, amely egyértelműen a zsákutcába vezetett el. Peking kezét lábát összetörve igyekszik elkerülni a konfrontációt, mert jól látja, hogy Moszkva mire ment azzal. Amióta leállt az együttműködés az USA-val a Kína gazdasági csoda odalett. Ezért Peking mindenáron modus vivendit akar találni az Egyesült Államokkal nem pedig szembeállni vele mint Vlagyimir Putyin vagy Orbán Viktor. Harmadikként ide kívánkozik még Kim Dzsong un neve: Észak Korea fura ura a szuverén nemzeti kommunizmus megtestesítője. Dzsucse a rendszer alapja vagyis: támaszkodjunk a saját erőnkre! A végeredmény katasztrofális: miközben Dél Korea az USA aktív támogatásával a világ egyik gazdasági nagyhatalma lett, melynek GDP-je meghaladja a jóval nagyobb és népesebb Oroszországét, Észak Koreában a diktátornak sírva kellett bocsánatot kérnie népétől a folyamatos éhezésért. Ide vezethet a folyamatos szembenállás az Egyesült Államokkal, de ki akar ide eljutni?

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK